Uusia makuja haikaileville on tarjolla ihania kastikkeita, jotka täydentävät kinkun makua erinomaisesti. Valmista ensin kastike perinteisen ohjeen mukaisesti, mutta mausta kastike uudella tavalla.
Kirsikkakastike
Kinkun kastikkeeseen sopii loistavasti pieni makeus, joka saadaan sekoittamalla kastikkeeseen 1 prk (85 g) kirsikkahilloa. Lisää joukkon vielä 2 rkl balsamicoa tai punaviiniä ja kiehauta kastike lopuksi. Kirsikkahillo tuo kastikkeelle maun lisäksi hurmaavan vaaleanpunaisen värin.
Wasabi-hunajakastike
Mausteisempi versio syntyy, kun sekoitat kastikkeeseen 2–3 tl wasabitahnaa, 2 rkl hunajaa ja 1 rkl sitruunanmehua. Japanilaisittain wasabilla maustettu kastike antaa pientä potkua kinkulle ja lempeän makuisille laatikoille. Hunaja tasapainottaa wasabin tulisuutta ja tilkka sitruunamehua raikastaa ja kirkastaa makuja.
Miso-voikastike
Moderni kinkun kastike valmistetaan lisäämällä valmiin kastikkeen joukkoon 2 rkl misotahnaa ja 50 g kuutioitua voita. Hienostunut kastike antaa annokselle täyteläisen ja umamisen viimeisen silauksen!