Kiehauta paistoliemi ja 1 dl vettä kattilassa.
Yhdistä jauhot ja 1 dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhosuurus liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
Lisää kerma ja valkopippuri. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Tarjoa joulukinkun kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
334
80
7,6 g
5,4 g
2,0 g
0,5 g
0,1 g
0,6 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä,
1 dl Vettä,
1 dl Vettä,
0,5 tl Valkopippuria,
Suolaa, tarvittaessa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli