Perinteinen joulukinkun kastike

Arvostele resepti
8 Annosta

15 min

Perinteinen joulukinkun kastike on Yhteishyvän ikisuosikki. Ota joulukinkun paistoliemi talteen maukkaan kermakastikkeen pohjaksi. Tee klassikko tai mausta se rohkeasti uudella tavalla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Kastikepohja

2 dljoulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä
1 dlvettä

Suurus

2 rklvehnäjauhoja
1 dlvettä

Lisäksi

2 dl(1 prk) kuohukermaa
1/4 tlvalkopippuria
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta kastikepohjan paistoliemi ja vesi (1 dl) kattilassa.

    MääräAinesosa
    2 dljoulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä
    1 dlvettä
  2. 2

    Valmista suurus yhdistämällä jauhot ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhosuurus liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    2 rklvehnäjauhoja
    1 dlvettä
  3. 3

    Lisää kerma ja pippuri kastikkeeseen. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa joulukinkun kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) kuohukermaa
    1/4 tlvalkopippuria
    suolaa

Tuunaa uudeksi: Valmista kastike alkuperäisen reseptin mukaan. Mausta haluamallasi tavalla, kiehauta ja mausta tarvittaessa suolalla.

Kirsikkakastike: Sekoita kastikkeeseen 1 prk (85 g) kirsikkahilloa ja 2 rkl balsamicoa tai punaviiniä

Wasabi-hunajakastike: Sekoita kastikkeeseen 2–3 tl wasabitahnaa, 2 rkl hunajaa ja 1 rkl sitruunanmehua.

Miso-voikastike: Sekoita kastikkeeseen 2 rkl misotahnaa ja 50 g kuutioitua voita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, S-kokeilukeittiö
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Anna Huovinen
13.11.2018
|
Päivitetty: 13.11.2025

Samankaltaisia reseptejä