Perinteinen joulukinkun kastike - Yhteishyvä

Perinteinen joulukinkun kastike

Annokset
10
Valmistusaika
15 min
Ota joulukinkun paistoliemi talteen maukkaan kermakastikkeen pohjaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

KASTIKEPOHJA

2 dl
Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä
1 dl
Vettä

SUURUS

2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä

LISÄKSI

2 dl
Kermaa
1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa

Näin teet

1

Kiehauta paistoliemi ja 1 dl vettä kattilassa.

2 dl
Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä
1 dl
Vettä
2

Yhdistä jauhot ja 1 dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Lisää jauhosuurus liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Vettä
3

Lisää kerma ja valkopippuri. Sekoita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää ripaus suolaa tarvittaessa. Tarjoa joulukinkun kanssa.

1/2 tl
Valkopippuria
Suolaa, tarvittaessa
2 dl
Kermaa
Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.11.2018
Muokattu: 7.12.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g20 g
Proteiinia1 g6 g
Rasvaa8 g76 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj334 3343
Energiaa kcal80 799

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä

  • 1 dl Vettä

  • 1 dl Vettä

  • 0,5 tl Valkopippuria

  • Suolaa, tarvittaessa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja2 g20 g
Proteiinia1 g6 g
Rasvaa8 g76 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj334 3343
Energiaa kcal80 799

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 dl Joulukinkun paistolientä tai vahvaa lihalientä

  • 1 dl Vettä

  • 1 dl Vettä

  • 0,5 tl Valkopippuria

  • Suolaa, tarvittaessa

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.