Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Reseptit ja ideat juuresten käyttöön

Kotimaiset juurekset ovat raaka-aineiden aatelia: ne ovat edullisia, säilyvät pitkään ja monia juureksia on saatavilla ympäri vuoden. Paras aika herkutella juureksilla on tietenkin syksyllä, mutta näistä resepteistä löydät taatusti sopivan mihin vuodenaikaan tahansa.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 6.8.2022
|
Muokattu: 2.9.2022

Pastaa ja gnoccheja juureksilla

Tee juureksista jotain uutta, ja kokkaa pastaa tai gnoccheja. Juureksien miedot maut taipuvat moneen - näissä resepteissä juuresten parina on runsaasti yrttejä.

Juurespihvit

Erilaiset juuresraasteet luovat mainion pohjan monenlaisille kasvispihveille. Mausta pihvit fetalla tai tee latkes-lettujen kaveriksi kasviskaviaaria ja nauti blinien tapaan. Juuresletut on helppo valmistaa ja ne maistuvat koko perheelle.

Naposteltavaa juureksista

Juureksista saa myös oivaa, vähän terveellisempää naposteltavaa! Höylää juurekset ohuiksi lastuiksi ja paista uunissa sipseiksi tai leikkaa tikuiksi ja tee juuresranskiksia. Molempien kylkeen sopii majoneesidippi.

Peltijuurekset x 4

Helpoin tapa valmistaa juureksia on pilkkoa ne ronskeiksi paloiksi ja paahtaa uunipellillä. Peltijuureksiakin voi tehdä monella tapaa: paista juuresten kanssa kalaa tai tarjoa niiden kanssa hummusta tai jogurttista fetadippiä.

Juuressämpylät

Pyöräytä sämpylöitä ja mehevöitä taikina juuresraasteella. Vaivaamattomat juuressämpylät onnistuvat nimensä mukaisesti superhelposti sekoittamalla.

Vuokaruokia juureksista

Tee kiusaukset ja laatikot vaihteeksi perunan sijaan juureksista. Myös liha-perunasoselaatikkoon saa vaihtelua korvaamalla osan perunasoseesta juuressoseella.

Juuresgalettet

Hurmaavan helpot galetet onnistuvat juureksista monella tapaa, tässä kaksi niistä herkullisinta! Rosolligalette sopii myös joulupöytään tavallisen rosollin tilalle.

Lue lisää vinkkejä juuresten käyttöön