Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Miesten ihonhoito-opas

Teksti:
Katja Kokko
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 18.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020
Miesten ihonhoito on muutakin kuin kasvojen pesu ja parranajo. Hoitotarpeet vaihtelevat iän mukaan.

Miesten ihonhoito-oppaaseen on koottu vinkkejä miehen ihonhoitoon iän mukaan. Kannattaa kuitenkin aina pitää mielessä oman ihon yksilölliset tarpeet. Iho voi olla herkkä ja helposti ärtyvä tai epäpuhdas ja näppyläinen, jolloin se vaatii erilaisia täsmätuotteita.

15+ miehen ihonhoito

Teini-ikäisen ihon hoidossa riittää, kun kasvot puhdistaa aamuin illoin puhdistusvaahdolla tai -geelillä ja levittää sen jälkeen iholle kosteuttavan voiteen tai geelin.

Mikäli iholla esiintyy finnejä ja epäpuhtauksia, kannattaa valita rasvaiselle iholle tarkoitetut tuotteet ja täydentää ihonpuhdistusta huokosia supistavalla kasvovedellä sekä näpyille tarkoitetuilla täsmätuotteilla.

25+ miehen ihonhoito

25 ikävuodesta eteenpäin ikääntymisen merkit alkavat näkyä vähitellen iholla. Parranajo osaltaan rasittaa ihoa, joten tässä iässä viikoittainen kuorinta on jo syytä ottaa rutiiniksi.

Ohjeet kasvojen kuorintaan

  • puhdistetaan kasvot puhdistusaineella
  • hierotaan kuorintavoidetta kauttaaltaan kasvoille noin minuutin ajan välttäen silmänympärysihoa
  • huuhdellaan kasvot puhtaaksi vedellä.

Parta ajetaan kuorinnan jälkeen ja iho rauhoitetaan after shave -balsamilla.

Kosteusvoiteeksi valitaan ravitseva voide ikääntymisen ensimerkkejä vastaan. Silmänympärysvoiteen voi myös vähitellen ottaa käyttöön.

40+ miehen ihonhoito

40 ikävuodesta eteenpäin ihossa on jo selkeästi ryppyjä, ja se alkaa menettää kimmoisuuttaan. Tässä iässä on syytä ottaa käyttöön kiinteyttävä ja ryppyjä silottava voide.

Silmänympärysvoide tulisi olla päivittäisessä käytössä, ja iho pitäisi kuoria viikoittain ennen parranajoa.

Kiinteyttävää seerumia voi käyttää kuuriluontoisesti esimerkiksi purkin kerrallaan, ja pitää sen jälkeen parin kuukauden tauon. Seerumi levitetään puhtaille kasvoille iltaisin ennen kosteusvoidetta.

50+ miehen ihonhoito

50 ikävuodesta lähtien iho veltostuu selkeästi ja rypyt syvenevät. Ihon puhdistaminen ja viikoittainen kuorinta ennen parranajoa kuuluvat edelleen kasvojen perushoitoon.

Päivittäisessä käytössä ovat silmänympärysvoide ja kiinteyttävä seerumi, joskin seerumin käytössä voi pitää parin kuukauden välein taukoja. Tässä iässä kiinteyttävän voiteen voi vaihtaa jo elvyttävään, ja ihoa voi hemmotella myös virkistävällä naamiolla kerran viikossa.

Naamio levitetään kasvoille puhdistamisen ja kuorinnan jälkeen, annetaan vaikuttaa noin 10 minuuttia ja huuhdotaan pois vedellä tai pyyhitään kasvopaperilla. Tämän jälkeen iholle levitetään kiinteyttävä seerumi ja -voide.

Vinkkejä miesten ihonhoitoon

  • Riittävä ihon kosteuttaminen on tärkeää.
  • Geelimäiset ihonhoitotuotteet sopivat iholle rasvaisia paremmin, jos ihon talineritys on runsasta.
  • Ihon kuorinta on hyvä tehdä viikoittain ennen parranajoa.
  • Iho on hyvä rauhoittaa parranajon jälkeen rauhoittavalla kasvovedellä tai after shave -balsamilla.
  • Iho kannattaa suojata auringossa hyvin.
  • Myös pään kaljut kohdat on hyvä suojata auringolta.

Lisää aiheesta