Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tee pikanuudeleista helpot aasialaiset arkiruoat

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.2.2025
|
Muokattu: 11.3.2025
Kaupallinen yhteistyö / MAMA. Aasialaiset klassikot onnistuvat tutuista MAMA-nuudeleista. Kolmella eri kastikkeella saat makua helppoihin arkiaterioihin.

Nopeat dandan-nuudelit

Kiinalaisena katuruokana tutuksi tulleet dandan-nuudelit ovat arkiruokaa parhaimmillaan. Rapeaksi paistettu possunjauheliha saa kumppanikseen herkullisen kastikkeen, jonka pääosissa on täyteläinen maapähkinävoi sekä paahdettua valkosipulia ja chiliä öljyssä. Kastike sekoitetaan kypsennettyihin MAMA kananmakuisiin nuudeleihin ja annokset viimeistellään vielä chilihiutaleilla ja kevätsipuliviipaleilla.

Resepti
4 annosta, 30 min

  • ¾ dl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • ½ dl maapähkinävoita
  • ¾ dl vettä
  • ½ (150 g) parsakaali
  • 400 g porsaanjauhelihaa
  • 1 dl sipulikuutioita (pakaste)
  • 4 rkl paahdettua valkosipulia ja chiliä öljyssä
  • 3 pss (à 55 g) MAMA kananmakuisia nuudeleita

Lisäksi:

  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • kevätsipulia viipaloituna
  • chilihiutaleita
  1. Sekoita kulhossa soijakastike, riisiviinietikka, maapähkinävoi ja vesi. Jätä kastike odottamaan.
  2. Huuhtele parsakaali. Irrota kukinnot suupaloiksi, viipaloi varsi.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauheliha rapeaksi muruksi. Lisää pannulle parsakaalit, sipulikuutiot sekä paahdettu valkosipuli ja chili. Paista noin 4 minuuttia välillä sekoitellen.
  4. Kypsennä sillä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan isossa kattilassa, laita maustepussit mukaan. Kaada nuudelit lävikköön valumaan.
  5. Kaada sekoittamasi kastike kattilan pohjalle, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon nuudelit ja jauhelihaseos. Sekoita. Viimeistele annokset kevätsipulilla ja chilihiutaleilla.

Simppeli chow mein

Kiinalaisen ruoan klassikko chow mein kääntyy suomeksi paistetuiksi nuudeleiksi. Tämä helppo nuudeliannos valmistuu puolessa tunnissa tutuista MAMA kananmakuisista nuudeleista. Annoksessa maistuvat rouskuvat kasvikset ja herkullisen umaminen kastike, joka imeytyy kypsiin nuudeleihin. Valitse mahdollisimman iso pannu ja paista kasvikset ja nuudelit tarvittaessa muutamassa erässä, jotta saat niihin paistopintaa.

Resepti
4 annosta, 30 min

  • 3 pss (à 55 g) MAMA kananmakuisia nuudeleita
  • 1 paprika
  • 200 g valkokaalia
  • 200 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 1 dl sipulikuutioita (pakaste)
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl osterikastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 ½ rkl riisiviinietikkaa
  • 1 ½ rkl sokeria

Lisäksi:

  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • kevätsipulia viipaloituna
  1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, laita maustepussit mukaan. Valuta nuudelit.
  2. Pese ja viipaloi paprika. Suikaloi kaali.
  3. Paista vihreitä papuja pannulla 5 minuuttia. Siirrä lautaselle odottamaan. Wokkaa kaalia, paprikaa ja sipulia pannulla 5 minuuttia. Siirrä lautaselle.
  4. Sekoita soijakastike, osterikastike, seesamiöljy, riisiviinietikka ja sokeri kulhossa.
  5. Kuumenna öljy pannussa, lisää nuudelit ja kastike. Paista muutama minuutti ja sekoita joukkoon paistetut kasvikset. Viimeistele kevätsipulilla.

Helppo yakisoba

Yakisoba on japania, ja tarkoittaa paistettuja nuudeleita. Tässä ruokalaijssa käytetään nimestä huolimatta kiinalaisia vehnänuudeleita japanilaisten sobanuudeleiden sijaan, ja yksinkertainen annos onnistuu mainiosti MAMA kananmakuisista nuudeleista. Yakisoba-nuudeleiden kastike on kiinnostava yhdistelmä makeaa ja hapanta. Kasvikset saa jättää rouskuviksi ja niitä voi vaihdella oman maun mukaan. Kokeile paprikan tilalla esimerkiksi ohueksi pilkottua porkkanaa.

Resepti
4 annosta, 30 min

  • 3 pss (à 55 g) MAMA kananmakuisia nuudeleita
  • 1 paprika
  • 200 g valkokaalia
  • 300 g kanan fileesuikaleita
  • 1 dl sipulikuutioita (pakaste)
  • 2 rkl worcesterkastiketta
  • 2 rkl ketsuppia
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 ½ rkl sokeria

Lisäksi:

  • 1+1 rkl öljyä paistamiseen
  • kevätsipulia viipaloituna
  1. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, laita maustepussit mukaan. Valuta nuudelit.
  2. Pese ja viipaloi paprika. Suikaloi kaali.
  3. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannussa ja kypsennä kanasuikaleet. Siirrä lautaselle odottamaan ja wokkaa kaalia, paprikaa ja sipulia pannulla 5 minuuttia. Siirrä lautaselle.
  4. Sekoita worcesterkastike, ketsuppi, soijakastike ja sokeri kulhossa.
  5. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä pannussa, lisää nuudelit ja kastike. Paista muutama minuutti ja sekoita joukkoon kasvikset ja kanasuikaleet. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla.

Lisää aiheesta