Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Kevään raikkaat reseptit ja herkullisimmat ruoat

Kevät tuo vihreyttä, valoa ja uutta voimaa myös lautaselle. On aika jättää taakse talven tuhdit padat ja kääntää katse keveämpiin resepteihin ja raikkaisiin makuyhdistelmiin.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2022
|
Muokattu: 23.3.2022

Helppoa ja hyvää! Kevät innostaa kokeilemaan keveämpiä makuja

Lisääntyvä valon määrä innostaa kokeilemaan uusia makuja ja lisäämään keväistä vihreää ruokavalioon. Ruokaisat salaatit ja raikkaat maut, kuten sitruuna ja yrtit, valtaavat lautaset.

Kokkaa keväinen menu kalasta

Kaipaatko ideoita kevätillan menuksi? Hemmotteleva kalamenu leikittelee kalan ja sitruunan makupaletilla ja vihreän ja keltaisen sävyillä. Raikas kevätillan menu yhdistää uudella tavalla turskaa ja varhaisperunoita. Ihanan illallisen kruunaa suloinen sitruunatorttu.

Huumaavat satokauden sitrukset

Kevät on sitrusten riemujuhlaa! Sitrukset tuovat hapokkuutta, särmää ja raikkautta niin leivonnaisiin kun suolaisiin ruokiinkin. Sitruunat, mandariinit, veriappelsiinit ja greipit tuovat jokainen oman persoonallisen lisänsä erilaisiin ruokiin ja maistuvat myös sellaisenaan salaateissa ja välipaloissa.

Valloittava parsa

Vihreä, napsahteleva parsa on monien suuresti rakastama ja keväisin odottama vihannes, joka sopii monen ruoan lisukkeeksi tai ihan vain naposteluun. Tuo kevät lautaselle parsan siivittämänä ja tutustu parhaisiin parsaresepteihin sekä vinkkeihin, joilla saat maustettua ja kypsennettyä parsan täydellisesti.

Kevät on juhlien aikaa

Keväälle osuu monta vuoden ihanaa ruokajuhlaa. Pääsiäinen, äitienpäivä, vappu ja aivan tavallinen keväinen arki-iltakin ovat kaikki erinomaisia syitä kattaa notkuva pöytä erityisillä herkuilla.

Joko tiedät, mitkä raaka-aineet ovat sesongissa kevätkuukausina?

Parsan ja sitrusten lisäksi keväällä maistuvat etenkin erilaiset juurekset ja mehevä mango. Käy kurkkaamassa, mitä raaka-aineita keväällä kannattaa erityisesti suosia ja kokeile uusia tapoja valmistaa omia suosikkejasi!