Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hanna ja Jussi Syrjälä käyttävät Bonukset luksukseen – illallisiin ravintoloissa kahden kesken

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Krista Luoma
Julkaistu: 19.3.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Hanna ja Jussi Syrjälä hyödyntävät Bonuksia ja ottavat silloin tällöin irtioton lapsiperhearjesta, jotta yhteinen sävel pysyy vireessä.

MIHIN SINÄ KÄYTIT BONUKSESI? LÄHETÄ TARINASI SÄHKÖPOSTILLA OSOITTEESEEN YHTEISHYVA.TOIMITUS@SOK.FI.

”On luksusta, kun pääsee ravintolaan kahdestaan. Siihen kannattaa panostaa”, tuumaavat veteliläiset Hanna ja Jussi Syrjälä, joilla on jo muutaman vuoden ajan ollut tapana ottaa säännöllisesti pikku irtiottoja perhearjesta. Pari kertaa vuodessa he jättävät lapset isovanhempien hoiviin ja pyyhältävät autolla yhden yön kaupunkilomalle.

”Tampereelle, Ouluun, Jyväskylään, Vaasaan. Äskettäin olimme Seinäjoella”, kertoo Hanna Syrjälä.

Aina ei ole tilaisuutta yöpymiselle. Silloin Syrjälät lähtevät vähintäänkin syömään kahdestaan esimerkiksi Kokkolaan, joka on lähin kaupunki. Jos S-tilille on kertynyt tarpeeksi Bonuksia, pariskunta haluaa käyttää ne kahdenkeskisillä reissuillaan ravintolassa syömiseen.

”Ihan vain meihin”, Hanna Syrjälä sanoo.

Ruoan äärellä aikaa toiselle

Syrjälät ovat olleet naimisissa vuodesta 2003. Lapset ovat iältään yhdeksän, neljä ja puolitoista, joten vauhtia riittää.

”Kyllä näillä kahdestaan vietetyillä hetkillä on todella suuri merkitys. Arjen pyörityksessä ei tule mieleen kysyä toiselta, että mitä sinulle oikein kuuluu. Se jää lasten asioiden jalkoihin. Mutta kun pääsemme kahdestaan jonnekin, yhteinen sävel löytyy taas yllättävän hyvin”, Hanna Syrjälä sanoo.

Ruoan ääressä voi jutella rauhassa kaikesta mahdollisesta. Hanna Syrjälä arvelee, että pariskunnan vahvuus on siinä, että he ovat samanhenkisiä, kiinnostuneita samanlaisista asioista.

”Arjen pyörityksessä ei tule mieleen kysyä, että mitä sinulle kuuluu.”

”Meillä vain klikkaa. Tykkäämme liikkua luonnossa, marjastaa ja metsästää. Minä pidän lintumetsästyksestä, Jussi on mukana hirviporukassa. Isompi haave meillä olisi päästä joskus kahdestaan vaeltamaan Pohjois-Suomeen”, hän sanoo.

Irtiotot jatkuvat, jos mummut vain jaksavat

Erähenkiselle parille maistuvat ravintolassa erityisesti riista ja suomalainen lähiruoka, mutta he kokeilevat mielellään kaikenlaisia ravintoloita.

Kaupunkivisiiteillä he myös käyvät katselemassa, olisiko paikkakunnalla jotakin hauskaa aikuista tekemistä lapsiperhearjen vastapainoksi.

”Juuri kävimme Seinäjoella ihmettelemässä Lakeuden Panimojuhlia.”

Hetket kahdestaan tuntuvat niin tärkeiltä, että Syrjälät yrittävät pitää niistä kiinni jatkossakin.

”Jos vain mummut jaksavat. Se on siitä kiinni!”

Lue lisää

Lisää aiheesta