Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin teet parvekeremontin pikana

Teksti:
Anna-Kaisa Melvas
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Reilun kokoinen parveke on pikaremontoijan unelma. Lasitettu parveke on kuin oma pieni kasvihuone kerrostalon kyljessä. Katso vinkit, miten uudistat ilmeen muutamassa päivässä.

Tyhjillään tai varastona oleva parveke on tylsää katsottavaa jo talon ulkopuoleltakin. Parvekkeen sisustamisessa voi noudattaa talon värimaailmaa ja yrittää poimia julkisivusta ideoita materiaalivalintoihin.

Koko huoneiston mittaisen pitkänomaisen parvekkeen voi jakaa huvi- ja hyötypäätyihin.

Puutarhasta haaveileva asukas voi todella ottaa kaiken ilon irti lasitetusta kasvihuoneestaan. Ilmansuunta määrittää kullekin parvekkeelle soveltuvat kasvit. Niiden valintaan kannattaa kysyä neuvoa puutarhamyyjältä.

Pikaremontti parvekkeelle

Päivä 1: Tyhjennä ja pese parveke huolellisesti. Älä lotraa liikaa, jotta alakertalaiset eivät hermostu. Ota mitat lattiapinta-alasta ja tee lista tarvittavista hankinnoista.

Päivä 2: Osta lattialaudat, maalit, kalusteet sekä sisustustarvikkeet. Suunnista vaikka Kodin Terraan ja Prismaan. Suunnittele työjärjestys.

Päivä 3: Tee itse tai kutsu remonttitaitoinen ystäväsi kylään ja tee lattian laudoitus. Maalaa myös ruukkuhyllyt ulkokalustevärillä harmaiksi.

Päivä 4: Kokoa kalusteet ja asettele ruukut hyllyille ja tekstiilit paikoilleen. Nauti aamukahvi uudistetulla parvekkeellasi.

Huom. Parvekkeen pintoihin saa tehdä muutoksia vain taloyhtiön luvalla, mutta sisustaminen irrotettavilla tarvikkeilla on sallittua.

Ilmansuunta määrittää kullekin parvekkeelle soveltuvat kasvit.

Kuvan tuotteet: Säkkituoli, naruamppeli ja ruukkulautaset Prismat ja Kodin Terrat. Tekstiilit ja leipäkori Prismat. Muut tuotteet Kodin Terrat, mainitsemattomat kuvausrekvisiittaa. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.