Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

"Kyllähän siitä tulee hyvä mieli, kun asiakas tulee näyttämään kuvaa valmiista kohteesta", Mikko Mansnerus sanoo.

Rakentajapalvelumyyjä Mikko Mansnerus: ”Terasseihin upotetaan valtavasti rahaa”

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 5.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Tuusulan Kodin Terran rakentajapalvelumyyjä Mikko Mansnerus, 43, tietää, mihin suomalaiset ovat valmiita upottamaan rahaa, kun on kyse rakentamisesta.

"1980-luvun alussa asiakkaat rakensivat talonsa niin sanotusta pitkästä tavarasta. Nyt talot tulevat valmiina elementteinä ja meiltä haetaan perustustarvikkeet, pintamateriaaleja ja kalusteita kylpyhuoneisiin ja keittiöön.

Ideoita sisustamiseen saadaan ympäri maailmaa, eikä aina muisteta, etteivät kaikki ideat sovi meidän ilmastoomme. Välissä rakennettiin valtavia taloja, nyt lasketaan asumiskustannuksia.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut asiakaskunnan sukupuolijakaumassa. 1980-luvulla naista ei saanut rautakauppaan edes väkisin, mutta nyt mukana on usein koko perhe. Myyjän täytyy ottaa huomioon myös lapset.

Naiset tarttuvat jiirisahaan ja löytävät ohjeet netistä siinä missä miehetkin.

Toisinaan parit tulevat rautakauppaan ennen kuin ovat puhuneet keskenään.

Riitaa voi tulla rahasta. Jos esimerkiksi perustukset nielevät suunniteltua enemmän rahaa ja jostain on pakko tinkiä, ihmiset alkavat kaupassa pohtia, valitaanko halvemmat kaakelit vai simppelimpi kiuas. Silloin kysymys on niin suurista unelmista, että myyjän on varminta pompata sivuun. Suosittelen usein sisustussuunnittelijaa.

Terassit mielletään olohuoneen jatkeeksi, ja niihin ollaan valmiita satsaamaan.

Rahasta puhutaan avoimesti ja Bonukset kiinnostavat, varsinkin jos budjetti on tiukka. Terasseihin tosin upotetaan valtavasti rahaa. Terassit mielletään olohuoneen jatkeeksi, ja niihin ollaan valmiita satsaamaan.

Talo voi nousta pystyyn puolessa vuodessa, mutta yhteistyö jatkuu helposti viisi vuotta. Kun talo on sisältä valmis, aletaan sisustaa ulkotilaa, terassia ja pihaa.

Pitkien projektien myötä tulemme asiakkaalle niin tutuksi, että meille tullaan kuin omaan kotiin."

Istuta ajoissa