Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saunan pukuhuone raikkaaksi - katso vinkit!

Teksti:
Anna-Kaisa Melvas
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Uudista saunan pukuhuoneen ilme yksinkertaisilla vinkeillä. Voit toteuttaa listalta ne, jotka koet tarpeelliseksi omalle pukuhuoneellesi.

1. Tee lista tarvikkeista ja mittaa tilan seinät ja lattiapinta. Kipaise hankkimassa tarvikkeet. Pese pukuhuoneen seinät ja katto soodapesulla ohjeen mukaan, muista käyttää suojakäsineitä.

2. Suojaa ikkunat ja ovet tilan kuivuttua. Maalaa pohjamaali. Pulahda uimaan ja maalaa ohjeiden mukaan uusi kerros, käy syömässä ja maalaa uusi kerros.

3. Pese lattia. Tarkista lika-kaivon kunto. Jos et ole ennen laatoittanut, tilaa ammattilainen paikalle. Käsittele betonilattia primerillä ennen vesi-eristeen tekemistä. Anna eristeen kuivua.

4. Aloita laatoitus. Varaa työhön ainakin kaksi päivää. Lattian valmistuttua voit vielä kuurata sen, ripustaa uudet pyyhkeet naulakkoon ja hakea koivunoksia maljakkoon.

Näin tuot valoa tilaa:

  • Valitse seinämaaliksi vihreän tai sinisen värikartasta mahdollisimman harmahtava sävy. Ota maalikauppaan mukaan pala paneelia.
  • Sinertävänharmiden seinien pariksi lattiiaan sopivat keskiharmaat kuivapuristelaatat, jotka kestävät myös pakkasta.
  • Voisiko ulko-oven tai saunanoven vaihtaa lasiseksi? Lasin on hyvä olla aavistuksen peittävää.
  • Maalaa naulakot seinän sävyillä.
  • Penkki tai kaksi riittävät kalusteiksi.

Voisiko ulko-oven tai saunanoven vaihtaa lasiseksi?

Juttusarjassa opastetaan lukijaa kodin nopeassa pintaremontissa.

Näin teet parvekeremontin pikana

Saunan pesuohjeet

Vinkkejä kesämökille