Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Faizul Alsuhail on 35-vuotias tilastotieteilijä. Hyggen kotimaassa Tanskassakin asunut Faiz viihtyy nyt Helsingissä.

Stressaatko vieraiden tulosta? Turhaa, sanoo hyggeilijä

Teksti:
Noora Valkonen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 11.10.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Faiz Alsuhailille kotoilu on elämäntapa. Hänen vinkeillään mielentilan saa viritettyä hyggeen.

Miten aloittaisin hyggeilyn?

Kyse ei ole siitä, mitä teet, vaan miten. Syö sunnuntaina aamiaista pitkään. Lue lehti hitaasti ja kuuntele rauhallista musiikkia. Jätä kännykän räpläys ja rauhoitu tunnustelemaan kahvin tai teen makua kaikilla aisteilla.

Miten saman fiiliksen saa sovitettua arkirumbaan?

Älä suorita arkisia puuhia kuin ankeita tehtäviä. Hyggeily on rentoa puuhastelua, jonka vastakohta ovat kiire ja suorittaminen. Laita kivaa musiikkia soimaan, kun silität paitoja tai peset pyykkiä.

Stressaan vieraiden tulosta. Miten osaisin ottaa rennommin?

Laske kynnystä. Kutsu ystäviäsi käymään, vaikka et olisi ehtinyt siivota tai laittaa gourmet-ateriaa. Parasta yhdessä olemista on se, kun kukaan ei stressaa, maistuuko ruoka varmasti jokaiselle.

Miten voin järjestää kotini hyggemäisesti?

Luo kotiin sopukka, jossa juuri sinulla on kivaa. Se voi olla pöytä valoisan ikkunan edessä tai leveä ikkunalauta, jolla voi istua ja nauttia näkymistä. Älä murehdi siitä, onko koti järjestyksessä.

Voiko töissä kotoilla?

Kyllä! Kööpenhaminassa työpaikallani oli perjantaisin tiimin aamiainen. Keskustelimme kaikesta muusta kuin työstä. Kukaan ei halunnut olla perjantaisin poissa.

Lue lisää

5 helppoa vinkkiä siistiin kotiin ja hyggeilyyn

Lisää aiheesta