Hiiligrilli
Perinteinen hiiligrilli on monille se ainoa oikea vaihtoehto. Useimmiten se on myös edullisin vaihtoehto. Hiiligrilliä varten tarvitaan hiiliä, sytytysnestettä ja tulitikkuja.
Hiiligrillin kuumentamiseen ja jäähdyttämiseen tarvitaan aikaa. Grillin lämmittäminen saattaa kestää jopa 20–40 minuuttia. Kun grilli on saatu lämpimäksi, se palaa erittäin kuumana pitkään. Lämpötilaa voi säädellä karkeasti ilmansäätöventtiileillä tai nostamalla grillausritilää korkeammalle.
Hiiligrilliä pitää käyttää riittävän kaukana palavista materiaaleista sekä puista ja pensaista.
Sähkögrilli
Näppärät sähkögrillit ovat nopeita ja helppokäyttöisiä vaihtoehtoja kaupunkigrillaukseen. Ne ovat usein melko pienikokoisia ja helposti siirreltäviä. Osaa niistä voi käyttää myös pöydällä. Sähkögrilli sopii hyvin esimerkiksi kerrostalon parvekkeelle, mikäli taloyhtiön säännöt sallivat sen käytön.
Sähkögrillin ostajan kannattaa tarkistaa, että grilli on riittävän tehokas, sillä tehoton sähkögrilli vain kypsentää ruoan hitaasti. Sähkögrillin käyttäjän tulee varmistaa myös, että laite on tarkoitettu ulkokäyttöön.
Kaasugrilli
Helppokäyttöisten kaasugrillien suosio kasvaa jatkuvasti. Se onkin oiva valinta silloin, kun grillataan usein ja grillattavaa on paljon. Kaasugrilli käyttää lämmönlähteenään nestekaasulla toimivaa poltinta, ja sen lämpötilaa voi säätää melko nopeasti ja tarkasti.
Kaasugrillivalikoima on laaja, ja esimerkiksi grillien ja grillausalan koko sekä polttimien määrät vaihtelevat. Grillaustasossa on useimmiten sekä ritilä että umpiparila. Osassa malleista on erilaisia lisälaitteita, kuten laskutasoja ja sivukeittimiä.