Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mämmi on pääsiäisen perinteinen jälkiruoka

Mielipiteitä jakavaa mämmiä on syöty Suomessa jo satojen vuosien ajan. Maltaista ja ruisjauhoista imellyttämällä tehty mämmi tarjoillaan yleensä sokerin ja kerman, maidon tai vaniljakastikkeen kanssa. Mämmistä syntyy kuitenkin myös monia muita herkullisia jälkiruokia ja leivonnaisia, kuten mämmimutakakkua ja mämmibrownieita.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 3.4.2017
|
Muokattu: 12.2.2024

Mämmiä jälkiruoaksi: maista myös moussea ja jäädykettä

Tarjoiletko mämmin perinteisesti kerman ja sokerin kanssa vai kokeilisitko tänä vuonna jotain uutta? Lempeästi mämmiltä maistuvat jälkiruoat saattavat voittaa puolelleen myös ne, joiden makuun mämmi ei muuten ole. Mämmi-suklaamousessa, jäädykkeessä ja ja jäätelössä mämmi maistuu lempeästi. Kerroksista koostuvassa vegaanisessa smoothiessa mämmi saa makuparikseen banaanin.

Mutakakku, browniet ja muut ihanat mämmileivonnaiset

Mämmi on mainio aines myös leivontaan. Se tuo leivonnaisiin mehevyyttä ja lempeän maltaista makua. Erityisen hyvin mämmin maku sopii yhteen suklaan, kahvin ja appelsiinin kanssa. Leivo pääsiäiseksi supermehevä mämmimutakakku tai suklaamunien täplittämät mämmibrowniet, jotka saavat vielä lisämehevyyttä banaanista.

Katso kaikki ideat ja reseptit pääsiäiseen