Hitaasti uunissa kypsynyt karitsanpaisti on pääsiäisen perinteinen pääruoka. Jos haluat nopeammin valmistuvan karitsaruoan, kokeile karitsankyljyksiä, -karetta tai -fileetä. Esimerkiksi karitsankyljykset paistuvat pannulla valmiiksi alle 10 minuutissa. Pääsiäisruokiin sopii myös karitsan jauheliha, josta syntyvät esimerkiksi herkulliset lihapullat ja erityisen hyvä jauhelihapeltipiirakka.
![Italialainen karitsapata](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/5iM1ShxmWrPWYEA7p1zF35/a051cfddd1a38211d0c2f53b0b8aadef/italialainen_karitsapata_netti.jpg?fit=thumb&h=1600&q=60&w=1600)
![Italialainen karitsapata](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/5iM1ShxmWrPWYEA7p1zF35/a051cfddd1a38211d0c2f53b0b8aadef/italialainen_karitsapata_netti.jpg?fit=fill&h=900&q=60&w=1600)
Karitsaa viidellä eri tavalla – kokeile uutta tai kokkaa perinteistä pääsiäispöytään