Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karitsanpaistia vai lammaspataa? Parhaat karitsa- ja lammasreseptit pääsiäispöytään

Fileetä, paistia, viulua, karetta – karitsaa ja lammasta voi kattaa pääsiäispöytään monessa muodossa. Katso perinteiset reseptit ja uudet ideat pääsiäispöydän päätähdelle. Annamme myös vinkit parhaisiin kastikkeisiin ja herkullisiin lisukkeisiin.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 22.3.2019
|
Muokattu: 12.2.2024

Keväiset karitsareseptit pääsiäispöytään

Hitaasti uunissa kypsynyt karitsanpaisti on pääsiäisen perinteinen pääruoka. Jos haluat nopeammin valmistuvan karitsaruoan, kokeile karitsankyljyksiä, -karetta tai -fileetä. Esimerkiksi karitsankyljykset paistuvat pannulla valmiiksi alle 10 minuutissa. Pääsiäisruokiin sopii myös karitsan jauheliha, josta syntyvät esimerkiksi herkulliset lihapullat ja erityisen hyvä jauhelihapeltipiirakka.

Lammasreseptit

Toisin kuin karitsa, lampaanliha on aina parhaimmillaan hitaasti haudutettuna. Perinteinen lampaanpaisti ja luullinen paisti eli lampaanviulu saavat hautua uunissa kolme tuntia. Lisukkeina maistuvat minttuhyytelö ja uunikasvikset. Toinen ihana lammasruoka on lammaspata, joka viihtyy uunissa parin tunnin ajan. Kokeile myös mehevän mausteista stifadoa, joka on kreikkalainen lammaspata.

Kastikkeet ja lisukkeet lampaalle ja karitsalle

Paras paistin kastike syntyy lihan omasta paistoliemestä. Lisää paistoliemeen kermaa ja viimeistele esimerkiksi päärynällä tai kahvilla. Pääsiäisen lammas- ja karitsaruokien kanssa maistuu perinteisesti myös minttuhyytelö. Sopivia lisukkeita ovat mehevät kermaperunat, täyteläinen risotto ja yrttiset uunikasvikset. Pöytään voi kattaa myös kevään ensimmäiset parsat.

Katso kaikki ideat ja reseptit pääsiäiseen