Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parhaimmat puurot ja vellit

Puuro on mitä mainioin aamunaloittaja mutta toimii hyvin myös väli- tai iltapalana. Vatkaa kuohkeaa vispipuuroa, turvota trendikäs tuorepuuro, kypsennä puuro uunissa tai hauduta hiljalleen kattilassa. Kokeile rohkeasti erilaisia puurohiutaleita. Puuron kanssa maistuvat maito, marjat tai hedelmät. Katso puuroreseptit!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.9.2017
|
Muokattu: 5.7.2024

Kaurapuuro, ohrapuuro, neljän viljan puuro, mannapuuro… Kaupan eri puurohiutaleiden valikoima on runsas. Ja hyvä niin, sillä puuro on terveellinen, edullinen ja maistuu aamu- tai iltapalaksi lähes vauvasta vaariin. Valikoimassa on myös gluteenittomia puuroja.

Eri hiutaleiden lisäksi saat vaihtelua tähän suosikkiaamupalaan erilaisilla lisukkeilla: puuron kanssa voi tarjoilla niin marjoja, hilloja kuin marjakeittojakin. Kokeile myös raejuustoa, hedelmiä tai pähkinöitä.

Puuro kattilassa, mikrossa tai uunissa

Voit valmistaa puuroa kattilassa liedellä tai nopeasti mikrossa kypsentämällä, mikä on kätevää etenkin, jos valmistat vain yhden puurolautasellisen. Isolle porukalle puuron voi kypsentää vaivattomasti myös uunissa. Jos puuroa jää yli, hyödynnä se sämpylä- tai pannaritaikinaan.

Vispipuurot välipalaksi ja jälkiruoaksi

Kuohkeaksi vatkatut vispipuurot valmistetaan yleensä mannasuurimoista ja marjoista, tavallisesti puolukoista tai herukoista. Omenan ja raparperin sesonkiaikaan myös niitä kannattaa kokeilla vispipuurojen maustajana.

Tehoa tuorepuuroista

Raikkaat tuorepuurot valmistuvat ilman keittämistä. Erityisen ihania niistä tekee se, että puuron voi sekoittaa illalla, antaa tekeytyä yön yli jääkaapissa ja syödä aamulla.

Katso kaikki puuroreseptit