Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lyonin kana

Pyhäinpäivän juhlavat menut, parhaat pataruoat ja pyhäinpäivän kakut

Pyhäinpäivää vietetään loka-marraskuun vaihteessa. Vuonna 2022 pyhäinpäivä osuu lauantaille 5.11. Pyhäinpäivänä muistetaan edesmenneitä läheisiä yhdessä perheen ja muun suvun kanssa. Pimeä vuodenaika ja juhlan arvokkuus näkyvät myös ruoissa. Pyhäinpäivän menuun kuuluvat pataruoat ja paistit, juurekset, marjat ja täyteläiset jälkiruoat.

Pyhäinpäivän menussa maistuvat perinteet

Läheisten muistelu ja pimeä vuodenaika rauhoittavat pyhäinpäivän viettoon ja ohjaavat ajatukset perinteisiin, suomalaisiin makuihin. Valitse pyhäinpäivän menuun ruokia sesongin parhaista raaka-aineita: valmista esimerkiksi paahtopaistia ja palsternakka-perunapyreetä, sienisalaattia ja puolukkapiirakkaa.

Hitaasti hautuneet lihapadat ja paistit sopivat pyhäinpäivään

Pitkään hautunut pataruoka sopii pyhäinpäivän tunnelmaan ja lämmittää ihanasti kylmällä ilmalla. Perinteiset liharuoat pitävät pintansa pyhäinpäivän tarjottavina. Moni kattaa pöytään karjalanpaistia tai muuta lihapataa. Valitse omaan makuusi sopiva pataruoka ja kutsu läheiset koolle.

Pyhäinpäivän jälkiruoat: kakkuja, suklaata ja suomalaisia marjoja

Jälkiruoka saa olla pyhäinpäivänä juhlava ja täyteläinen. Pyhäinpäivän kakuksi vaikka piparipohjainen puolukkajuustokakku, raikas tyrnijuustokakku sekä jäädytetty mokka-toffeekakku. Suklaiset kakut ja jälkiruoat ovat myös herkullinen vaihtoehto. Miltä kuulostaisi esimerkiksi marengilla kuorrutettu suklaamutakakku tai mustaherukka-päärynäkiisseli suklaakermavaahdolla?

Pyhäinpäivä, kekri vai halloween?

Pyhäinpäivää, kekriä ja halloweenia juhlitaan kaikkia samoihin aikoihin. Sadonkorjuun päättymistä juhlistava kekri on perinteistä vanhin. Sen juuret ulottuvat jopa rautakaudelle asti. Pyhäinpäivä on tullut suomalaiseen juhlaperinteeseen kristinuskon myötä. Halloween on puolestaan rantautunut meille Yhdysvalloista ja sen juhlinta on yleistynyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Katso myös halloweenin parhaat reseptit ja vinkit.

Katso lisää pyhäinpäivän kokattavaa