Huuhtele mansikat. Irrota kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Purista limen mehu mansikoiden päälle kulhoon. Sekoita sokeri varovasti joukkoon.
Vaahdota kinuskikerma napakaksi vaahdoksi.
Kostuta torttupohja mansikkaseoksesta irronneella mehulla. Kasaa kinuskikerma pohjan päälle keoksi ja lisää mansikat kevyesti vaahdon pintaan. Aloita asettelu keon päältä ja etene alaspäin, jos haluat mansikat kakun päälle mahdollisimman siististi. Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Vinkki: Lämpimänä päivänä voit lisätä kinuskikermaan 2 rkl vaniljakreemijauhetta vaahdotuksen lopussa, jotta vaahto pitää muotonsa paremmin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
177
743
16,0 g
10,6 g
6,3 g
6,0 g
1,2 g
1,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g (1 kpl) torttupohja,
1 kpl lime,
sitruunamelissaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli