Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äitienpäiväkakku

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Herkullinen mansikan ja kinuskin makuyhdistelmä on vastustamaton ja sopii erityiseen juhlapäivään. Äitienpäivän mansikkatorttu syntyy rennon vaivattomasti, vähällä tiskillä ja lasten kanssa yhdessä tehden.

Ainekset

200 g
(1 kpl) torttupohja
750 g
mansikoita
1 kpl
lime
1 tl
sokeria
5 dl
(2 prk) kinuskikermaa

KORISTELUUN

sitruunamelissaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele mansikat. Irrota kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Purista limen mehu mansikoiden päälle kulhoon. Sekoita sokeri varovasti joukkoon.

750 g
mansikoita
1 kpl
lime
1 tl
sokeria
2

Vaahdota kinuskikerma napakaksi vaahdoksi.

5 dl
(2 prk) kinuskikermaa
3

Kostuta torttupohja mansikkaseoksesta irronneella mehulla. Kasaa kinuskikerma pohjan päälle keoksi ja lisää mansikat kevyesti vaahdon pintaan. Aloita asettelu keon päältä ja etene alaspäin, jos haluat mansikat kakun päälle mahdollisimman siististi. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

sitruunamelissaa
200 g
(1 kpl) torttupohja

Vinkki: Lämpimänä päivänä voit lisätä kinuskikermaan 2 rkl vaniljakreemijauhetta vaahdotuksen lopussa, jotta vaahto pitää muotonsa paremmin.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.3.2020
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

177

743

16,0 g

10,6 g

6,3 g

6,0 g

1,2 g

1,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g (1 kpl) torttupohja,

1 kpl lime,

sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli