Äitienpäiväkakku

arvosana5/5

(4)arviota
12 Palaa

15 min

Herkullinen mansikan ja kinuskin makuyhdistelmä on vastustamaton ja sopii erityiseen juhlapäivään. Äitienpäivän mansikkatorttu syntyy rennon vaivattomasti ja vähällä tiskillä.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 kpl) torttupohja
750 gmansikoita
1 kpllime
1 tlsokeria
4 dlvispikermaa
2 dlkinuskikastiketta

Koristeluun

sitruunamelissaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele mansikat. Irrota kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Purista limen mehu mansikoiden päälle kulhoon. Sekoita sokeri varovasti joukkoon.

    MääräAinesosa
    750 gmansikoita
    1 kpllime
    1 tlsokeria
  2. 2

    Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää kinuskikastike. Jatka vaahdottamista hetken aikaa.

    MääräAinesosa
    4 dlvispikermaa
    2 dlkinuskikastiketta
  3. 3

    Kostuta torttupohja mansikkaseoksesta irronneella mehulla. Kasaa kinuskikerma pohjan päälle keoksi ja lisää mansikat kevyesti vaahdon pintaan. Aloita asettelu keon päältä ja etene alaspäin, jos haluat mansikat kakun päälle mahdollisimman siististi. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

    MääräAinesosa
    sitruunamelissaa
    200 g(1 kpl) torttupohja

Lämpimänä päivänä voit lisätä kinuskikermaan 2 rkl vaniljakreemijauhetta vaahdotuksen lopussa, jotta vaahto pitää muotonsa paremmin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g (1 kpl) torttupohja, 1 kpl lime, 2 dl kinuskikastiketta, sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.3.2020
|
Päivitetty: 22.10.2025

Samankaltaisia reseptejä