Äitienpäiväkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Herkullinen mansikan ja kinuskin makuyhdistelmä on vastustamaton ja sopii erityiseen juhlapäivään. Äitienpäivän mansikkatorttu syntyy rennon vaivattomasti, vähällä tiskillä ja lasten kanssa yhdessä tehden.

Ainekset

1 kpl
(200 g) torttupohja
750 g
mansikoita
1 kpl
lime
1 tl
sokeria
5 dl
(2 prk) kinuskikermaa

koristeluun

sitruunamelissaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele mansikat. Irrota kannat ja leikkaa mansikat neljään osaan. Purista limen mehu mansikoiden päälle kulhoon. Sekoita sokeri varovasti joukkoon.

750 g
mansikoita
1 kpl
lime
1 tl
sokeria
2

Vaahdota kinuskikerma napakaksi vaahdoksi.

5 dl
(2 prk) kinuskikermaa
3

Kostuta torttupohja mansikkaseoksesta irronneella mehulla. Kasaa kinuskikerma pohjan päälle keoksi ja lisää mansikat kevyesti vaahdon pintaan. Aloita asettelu keon päältä ja etene alaspäin, jos haluat mansikat kakun päälle mahdollisimman siististi. Koristele sitruunamelissan lehdillä.

sitruunamelissaa
1 kpl
(200 g) torttupohja

Vinkki: Lämpimänä päivänä voit lisätä kinuskikermaan 2 rkl vaniljakreemijauhetta vaahdotuksen lopussa, jotta vaahto pitää muotonsa paremmin.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.5.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

750

179

16,0 g

10,6 g

6,4 g

6,1 g

1,3 g

1,1 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (200 g) torttupohja,

sitruunamelissaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli