Appelsiini-labneh | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Appelsiini-labneh

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Libanonilainen labneh on jogurtista valuttamalla tehtyä "tuorejuustoa".

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Turkkilaista jogurttia
1/4 tl
Suolaa
2 rkl
Hunajaa tai vaaleaa siirappia
1 tl
Vaniljasokeria

pinnalle

Raastettua appelsiininkuorta
Kardemummaa
2 - 3 kpl
Veriappelsiinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mausta jogurtti suolalla ja pane valumaan harsokankaalla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja anna jogurtin valua 1 vrk. Kumoa jogurtti siivilästä, mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Lisää pinnalle vähän raastettua appelsiininkuorta ja kardemummaa. Tarjoa appelsiiniviipaleiden kanssa tai leikkaa appelsiinit paloiksi ja sekoita labnehiin.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.1.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

902

215

10,3 g

7,3 g

24,0 g

24,0 g

2,5 g

4,8 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl Suolaa,

1 tl Vaniljasokeria,

Raastettua appelsiininkuorta,

Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli