Appelsiini-labneh

Libanonilainen labneh on jogurtista valuttamalla tehtyä "tuorejuustoa".

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gturkkilaista jogurttia
1/4 tlsuolaa
2 rklhunajaa tai vaaleaa siirappia
1 tlvaniljasokeria

Pinnalle

raastettua appelsiininkuorta
kardemummaa
2 - 3 kplveriappelsiinia

Valmistus

  1. 1

    Mausta jogurtti suolalla ja pane valumaan harsokankaalla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle. Peitä kelmulla ja anna jogurtin valua 1 vrk. Kumoa jogurtti siivilästä, mausta hunajalla ja vaniljasokerilla. Lisää pinnalle vähän raastettua appelsiininkuorta ja kardemummaa. Tarjoa appelsiiniviipaleiden kanssa tai leikkaa appelsiinit paloiksi ja sekoita labnehiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,25 tl Suolaa, 1 tl Vaniljasokeria, Raastettua appelsiininkuorta, Kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025