Appelsiinisorbetti
Appelsiinisorbetti
Yhteistyössä

Appelsiinisorbetti

Arvostele resepti
1 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Appelsiini on todellinen sesonkiherkku ja valitettavan harvoin siitä tehdään ruokaa. Sorbetti, jäätelö ja vaikka piiraat ovat hyviä esimerkkejä appelsiinin monista herkullista käyttötavoista.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
2 rklsokeria
1 dlvettä
1 tlappelsiininkuoriraastetta
2 kplappelsiinia
kananmunan valkuainen

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta sokeri ja vesi.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    1 dlvettä
  2. 2

    Raasta raastimella yhdestä appelsiinin pinnasta hienoa kuoriraastetta ja lisää liemeen. Puolita appelsiinit, ja purista neste liemeen.

    MääräAinesosa
    1 tlappelsiininkuoriraastetta
    2 kplappelsiinia
  3. 3

    Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon jäähtynyt neste. Laita seos pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 8 tuntia tai yön yli. Sekoita sorbettiseosta noin tunnin välein alkuvaiheessa neljän tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    kananmunan valkuainen
  4. 4

    Tarjoa valmiin sorbetin lisäkkeenä vaikka appelsiinifileitä, tuoreita vadelmia ja minttua.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl appelsiininkuoriraastetta, Kananmunan valkuainen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025