Appelsiinisorbetti - Yhteishyvä

Appelsiinisorbetti

Annokset
1
Valmistusaika
15 min
Appelsiini on todellinen sesonkiherkku ja valitettavan harvoin siitä tehdään ruokaa. Sorbetti, jäätelö ja vaikka piiraat ovat hyviä esimerkkejä appelsiinin monista herkullista käyttötavoista.
Jaa Somessa

Ainekset

2 rkl
sokeria
1 dl
vettä
1 tl
appelsiininkuoriraastetta
2 kpl
appelsiinia
Kananmunan valkuainen

Näin teet

1

Kiehauta sokeri ja vesi.

2 rkl
sokeria
1 dl
vettä
2

Raasta raastimella yhdestä appelsiinin pinnasta hienoa kuoriraastetta ja lisää liemeen. Puolita appelsiinit, ja purista neste liemeen.

1 tl
appelsiininkuoriraastetta
2 kpl
appelsiinia
3

Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon jäähtynyt neste. Laita seos pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 8 tuntia tai yön yli. Sekoita sorbettiseosta noin tunnin välein alkuvaiheessa neljän tunnin ajan.

Kananmunan valkuainen
4

Tarjoa valmiin sorbetin lisäkkeenä vaikka appelsiinifileitä, tuoreita vadelmia ja minttua.

Kuvat
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 13.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g52 g
Proteiinia2 g2 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja7 g7 g
Energiaa kj1032 1032
Energiaa kcal246 246

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta

  • Kananmunan valkuainen

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja52 g52 g
Proteiinia2 g2 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja7 g7 g
Energiaa kj1032 1032
Energiaa kcal246 246

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta

  • Kananmunan valkuainen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.