Kiehauta sokeri ja vesi.
Raasta raastimella yhdestä appelsiinin pinnasta hienoa kuoriraastetta ja lisää liemeen. Puolita appelsiinit, ja purista neste liemeen.
Vatkaa valkuainen pehmeäksi vaahdoksi, lisää joukkoon jäähtynyt neste. Laita seos pakastimeen ja anna jäätyä vähintään 8 tuntia tai yön yli. Sekoita sorbettiseosta noin tunnin välein alkuvaiheessa neljän tunnin ajan.
Tarjoa valmiin sorbetin lisäkkeenä vaikka appelsiinifileitä, tuoreita vadelmia ja minttua.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1032
246
—
—
52,0 g
52,0 g
7,0 g
2,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl appelsiininkuoriraastetta,
Kananmunan valkuainen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli