Appelsiinitäytekakku

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
2 rklkaakaojauhetta

Täyte

3 dlkermaa
1/2 dlappelsiinimehua
1 kplappelsiinin kuori
2 kplappelsiinia paloina
4 kplliivatelehteä
1/2 dlsokeria

Kostutus

1 - 1 1/2 dlappelsiinimehua

Koristelu

4 dlkermaa
kalvottomiksi leikattuja appelsiininlohkoja tai
kumkvatteja
suklaamunia

Valmistus

  1. 1

    Valmista sokerikakku. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän lävitse, varovasti sekoittaen muna-sokerivaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia.

    Täyte

    Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 15 minuuttia. Vaahdota kerma. Pese appelsiini kuumalla vedellä huolellisesti. Raasta kuori. Kuori ja paloittele kaksi appelsiinia pieniksi paloiksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon appelsiinimehu, raastettu kuori, paloitellut appelsiinit ja sokeri. Liuota liivatelehdet pieneen kuumaan vesitilkkaan ja lisää haaleana kermavaahtoon.

    Kakun kokoaminen

    Kokoa kakku. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt appelsiinimehulla ja levitä täyte väleihin. Anna makujen imeytyä. Jos täytät kakun tarjoilupäivänä, käytä kostutukseen 1 1/2 dl appelsiinimehua. Vaahdota koristelua varten kerma ja levitä se kakun pinnalle. Pursota halutessasi koristeita ja täytä kakun pinta nahattomilla appelsiiniviipaleilla tai hyvin pestyillä kumkvateilla. Tarjoile lisäksi suklaamunia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025