Aprikoosi-pähkinänougatvaahto
Aprikoosi-pähkinänougatvaahto
Yhteistyössä

Aprikoosi-pähkinänougatvaahto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 gkuivattuja aprikooseja
125 gmaapähkinänougata tai pähkinäsuklaata
3/4 dlomenamehua
1 kplliivatehti
250 gricottajuustoa
2 dlkuohukermaa
1 rklsokeria
2–3 rkl triple sec -likööriä
tuoreita mansikoita
tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita omenamehu ja likööri, laita aprikoosit likoamaan vähintään pariksi tunniksi.

  2. 2

    Laita liivatelehti kylmään veteen puoleksi tunniksi. Murskaa nougat karkeaksi murskaksi. Vaahdota kerma ja sokeri, lisää ricotta ja murskattu nougat.

  3. 3

    Siivilöi aprikoosit ja ota neste talteen. Silppua aprikoosit ja lisää ricottavaahtoon.

  4. 4

    Purista liivatelehdestä vesi. Kuumenna tilkka aprikoosien liotusnestettä ja sulata siinä liivatelehdet. Lisää liuenneen liivatelehden sekaan loput aprikoosien liemestä ja yhdistä tämä tasaisesti sekoittaen vaahtoon.

  5. 5

    Laita annoskulhoihin ja tarjoile tomusokerilla koristeltujen mansikoiden kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025