Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Aprikoosi-pähkinänougatvaahto

Aprikoosi-pähkinänougatvaahto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

125 g
kuivattuja aprikooseja
125 g
maapähkinänougata tai pähkinäsuklaata
3/4 dl
omenamehua
1 kpl
liivatehti
250 g
ricottajuustoa
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
sokeria
2–3 rkl Triple Sec -likööriä
tuoreita mansikoita
tomusokeria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sekoita omenamehu ja likööri, laita aprikoosit likoamaan vähintään pariksi tunniksi.

2

Laita liivatelehti kylmään veteen puoleksi tunniksi. Murskaa nougat karkeaksi murskaksi. Vaahdota kerma ja sokeri, lisää ricotta ja murskattu nougat.

3

Siivilöi aprikoosit ja ota neste talteen. Silppua aprikoosit ja lisää ricottavaahtoon.

4

Purista liivatelehdestä vesi. Kuumenna tilkka aprikoosien liotusnestettä ja sulata siinä liivatelehdet. Lisää liuenneen liivatelehden sekaan loput aprikoosien liemestä ja yhdistä tämä tasaisesti sekoittaen vaahtoon.

5

Laita annoskulhoihin ja tarjoile tomusokerilla koristeltujen mansikoiden kera.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 4.10.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.