Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Aprikoosi-ricottavaahto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
125 gkuivattuja aprikooseja
4 kplliivatelehteä
250 gricottajuustoa
3/4 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
mantelilastuja, jotka paahdetaan kuivassa, kuumassa paistinpannussa

Valmistus

  1. 1

    Liota aprikooseja muutama tunti kylmässä vedessä (tai viinissä). Siivilöi pois neste ja soseuta aprikoosit.

  2. 2

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita aprikoosisose tuorejuuston ja sokerin kera.

  3. 3

    Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon. Purista liivatteista pois kaikki neste, sulata pienessä kasarissa ja sekoita varovasti muiden ainesten kera. Jäähdytä.

  4. 4

    Muotoile jälkiruokalautaselle kuumaan veteen kastetulla lusikalla palloja, koristele lautanen tuoreilla hedelmillä ja ripottele paahdettuja mantelilastuja pinnalle. Aprikoosien asemesta voidaan käyttää muita tuoreita hedelmiä tai lakkoja.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025