Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa. Siivilöi jauhoseos ja lisää se vuorotellen sulatetun margariinin kanssa vaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 25 x32 cm:n kokoiselle pienelle uunipellille tai -vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.
Ota piirakkapohja uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Yhdistä kuorrutteen rasva, sokeri, maito ja vehnäjauho kattilassa ja kiehauta. Sekoita mantelilastut joukkoon.
Valuta aprikoosit ja paloittele ne halutessasi. Levitä aprikoosit (ja halutessasi karpalot) kakun päälle ja peitä kuorrutuksella.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Anna jäähtyä hyvin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
383
1603
22,6 g
6,2 g
36,3 g
25,6 g
2,7 g
7,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 dl pakastettuja karpaloita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli