Aprikoosi-toscapiirakka - Yhteishyvä

Aprikoosi-toscapiirakka

???
Annokset
12
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
2 1/2 dl
Vehnnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
100 g
Sulatettua margariinia
1 kpl
(420/235 g) säilykeaprikoosinpuolikkaita

KUORRUTUS

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
Mantelilastuja

Näin teet

1

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi vuorotellen vaahtoon sulatetun rasvan kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle noin 25 x32 cm:n kokoiselle pienelle uunipellille tai -vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20 minuuttia.Ota pohja uunista ja nosta lämpötila 225 asteeseen. Valuta aprikoosit. Kiehauta sekoittaen kuorrutuksen aineet. Levitä aprikoosit kakun päälle ja peitä kuorrutuksella. Paista piirakkaa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta saa väriä. Nosta jäähtymään ja leikkaa annospaloiksi.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa