Bataattilaatikko feta-pistaasikuorrutteella
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulupöydän herkullisimmassa bataattilaatikossa yhdistyvät satokauden makea bataatti sekä koukuttavan hyvän kuorrute, jossa maistuu feta ja rapeat pistaasit.
| 1 kg | bataattia |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 3 rkl | siirappia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 dl | suolattuja pistaasipähkinöitä |
| 2 rkl | korppujauhoja |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | voita vuoan voiteluun |
- 1.
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.
- 2.
Lisää kerma, muna, korppujauhot, siirappi, suola ja muskotti seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- 3.
Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- 4.
Murustele feta. Kuori ja rouhi pistaasit. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhot, feta ja pistaasit. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Bataattilaatikko feta-pistaasikuorrutteella
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Joulupöydän herkullisimmassa bataattilaatikossa yhdistyvät satokauden makea bataatti sekä koukuttavan hyvän kuorrute, jossa maistuu feta ja rapeat pistaasit.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | bataattia |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 3 rkl | siirappia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/2 tl | muskottipähkinää |
Pinnalle | |
| 150 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1/2 dl | suolattuja pistaasipähkinöitä |
| 2 rkl | korppujauhoja |
Lisäksi | |
| 1 rkl | voita vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuori ja paloittele bataatit. Keitä bataatteja vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta vesi pois. Soseuta bataatit sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 1 kg bataattia - 2
Lisää kerma, muna, korppujauhot, siirappi, suola ja muskotti seokseen. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 1 kpl kananmuna 1/2 dl korppujauhoja 3 rkl siirappia 3/4 tl suolaa 1/2 tl muskottipähkinää - 3
Kaada seos voideltuun laakeaan uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l). Paista 175 asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita vuoan voiteluun - 4
Murustele feta. Kuori ja rouhi pistaasit. Ripottele laatikon pinnalle korppujauhot, feta ja pistaasit. Paista noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) fetajuustoa 1/2 dl suolattuja pistaasipähkinöitä 2 rkl korppujauhoja
Vinkki: Voit korvata bataatin porkkanalla.
Vinkki: Saat laatikon vielä nopeammin valmiiksi käyttämällä valmista kasvissosetta.
Vinkki: Vegaaninen versio valmistuu, kun korvaat kerman ja munan paksulla kaurafraichella ja fetan vegaanisella salaattijuustolla.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1256
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
11,9 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1256
Energiaa kj
13,6 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,5 g
Hiilihydraatteja
11,9 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























