Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Chilisimpukat kookosmaidossa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgsinisimpukoita
2 rklvoita
3 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala inkivääriä
4 dlkookosmaitoa
1–2 punaista chiliä (siemenet poistettu)
1–2 limen mehu
kourallinen korianteria tai basilikaa
suolaa, pippuria, ripaus muscovadosokeria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista simpukat ja raaputa veitsellä kuorista irtoava aines. Kopauta jo avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen vain sulkeutuvat simpukat ja heitä avoimeksi jäävät pois.

  2. 2

    Sulata voi laakeassa paistokasarissa tai padassa, lisää raastetut valkosipulinkynnet, inkivääri ja hienonnettu chili. Kuullota n 5-10 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta ripauksella muscovadosokeria, limellä, suolalla ja pippurilla.

  3. 3

    Kaada kaikki simpukat kasariin. Keitä kunnolla kiehuen kannella suljetussa kasarissa n. 5-10 minuuttia ja ravistele kasaria välillä.

  4. 4

    Kun simpukat ovat avautuneet, ruoka on valmista.

  5. 5

    Lisää joukkoon yrttisilppu.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä