Entrecote kermakastikkeella ja salaatilla
Entrecote kermakastikkeella ja salaatilla
Yhteistyössä

Entrecote kermakastikkeella ja salaatilla

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplentrecôte pihviä
3 kplvalkosipulin kynttä, kuorittuna
2 kploksaa rosmariinia
voita ja öljyä paistamiseen
mustapippuria ja suolaa

Konjakkikermakastike:

1 dlsalakis herbes de provence
1 dlcreme fraichea
n. 4 cl konjakkia
viherpippuria
(suolaa)

Vihreä salaatti vinegretillä:

1 kplkeräsalaatti
1/4 dlomenaviinietikkaa
1/5 dloliiviöljyä
1 rkldijonsinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on tulikuumaa, lisää voi ja valkosipulinkynnet sekä rosmariininoksat. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla kummaltakin puolelta. Paista pihvejä pari minuuttia/puoli, riippuen siitä, miten kypsäksi lihan haluat. Jos valkosipulit alkavat mustua ja palaa, heitä ne pannulta pois, ne ovat jo antaneet makunsa lihalle. Ota pihvit pois pannulta ja anna niiden levätä sen aikaa kun valmistat kastikkeen.

  2. 2

    Kaada pihvien päälle paistinpannuun ensin konjakki, ja lämmitä miedolla lämmöllä, samalla raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin.

  3. 3

    Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet, paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä