Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Entrecote kermakastikkeella ja salaatilla

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
entrecôte pihviä
3 kpl
valkosipulin kynttä, kuorittuna
2 kpl
oksaa rosmariinia
voita ja öljyä paistamiseen
mustapippuria ja suolaa

Konjakkikermakastike:

1 dl
Salakis Herbes de Provence
1 dl
Creme Fraichea
n. 4 cl konjakkia
viherpippuria
(suolaa)

Vihreä salaatti vinegretillä:

1 kpl
keräsalaatti
1/4 dl
omenaviinietikkaa
1/5 dl
oliiviöljyä
1 rkl
dijonsinappia
ripaus suolaa ja mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on tulikuumaa, lisää voi ja valkosipulinkynnet sekä rosmariininoksat. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla kummaltakin puolelta. Paista pihvejä pari minuuttia/puoli, riippuen siitä, miten kypsäksi lihan haluat. Jos valkosipulit alkavat mustua ja palaa, heitä ne pannulta pois, ne ovat jo antaneet makunsa lihalle. Ota pihvit pois pannulta ja anna niiden levätä sen aikaa kun valmistat kastikkeen.

2

Kaada pihvien päälle paistinpannuun ensin konjakki, ja lämmitä miedolla lämmöllä, samalla raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin.

3

Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet, paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 24.1.2018
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.