Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu kirjolohi, peruna-munamuussi ja kermaviilikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
kirjolohifileetä
800 g
perunoita
8 kpl
kananmunia
1 kpl
puntti/ruukku ruohosipulia
2 kpl
punttia/ruukkua tilliä
300 g
voita
200 g
kermaviiliä
2 rkl
sinappia
1/2 kpl
sitruuna
Suolaa
Sokeria
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Lämmitä voi koko ajan sekoittaen niin, että pohjalla alkaa muodostua ruskeaa väriä. Siirrä kylmään astiaan (metalli) jäähtymään hetkeksi.

2

Keitä kuoritut perunat kypsiksi. Keitä munia 7 minuuttia ja kuori ne. Muussaa kaikki sekaisin. Hienonna yrtit ja lisää ne peruna-munamuussiin (puolet tillistä). Lisää ruskea voi ja suola.

3

Purista sitruunasta mehu. Sekoita kermaviili, tilli, sitruunamehu, sinappi, sokeri ja suola keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan.

4

Mausta kirjolohifilee suolalla ja valele pintaan oliiviöljyä. Grillaa kalaan kaunis väri ja kypsennä loppuun uunissa. 175 astetta noin 10-12 minuuttia.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 12.2.2020
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.