Sekoita harissa, hunaja ja yhden sitruunan mehu.
Valele kanat seoksella ja anna marinoitua vähintään pari tuntia, mutta mielellään yön yli. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi, mausta suolalla ja pippurilla ja puolita sitruunat. Grillaa kunnes kana on kypsää ja sitruunat ovat saaneet kunnon raidat.
Valmista kastike. Purista puolikkaan grillatun sitruunan mehu jogurtin sekaan, lisää ½ punttia silputtua korianteria ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Tarjoile kana loppujen sitruunoiden ja korianterin sekä jogurttikastikkeen kera. Voit myös puristaa mehut grillatuista sitruunoista kanojen päälle. Tarjoile harissalla marinoitu broileri esimerkiksi raikkaan salaatin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
754
3154
20,5 g
5,8 g
18,0 g
18,0 g
1,0 g
120,0 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
100 g (1 prk) harissa-tahnaa,
1 pnt korianteria,
suolaa,
mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli