Harissalla marinoitua broileria
Harissalla marinoitua broileria
Yhteistyössä

Harissalla marinoitua broileria

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tulisen harissa-chilitahnan, kirpeän sitruunan ja makean hunajan yhdistelmä sopii täydellisesti kanalle. Tunisialaisesta keittiöstä lähtöisin oleva harissa on hiljalleen levinnyt myös useimpiin suomalaisiin kauppoihin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 g(1 prk) harissa-tahnaa
1/2 dlhunajaa
2 1/2 kplsitruunaa
8 kplbroilerin reisipalaa

Jogurttikastike

2 dljogurttia
1 pnt korianteria
suolaa
mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita harissa, hunaja ja yhden sitruunan mehu.

    MääräAinesosa
    100 g(1 prk) harissa-tahnaa
    1/2 dlhunajaa
  2. 2

    Valele kanat seoksella ja anna marinoitua vähintään pari tuntia, mutta mielellään yön yli. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi, mausta suolalla ja pippurilla ja puolita sitruunat. Grillaa kunnes kana on kypsää ja sitruunat ovat saaneet kunnon raidat.

    MääräAinesosa
    8 kplbroilerin reisipalaa
  3. 3

    Valmista kastike. Purista puolikkaan grillatun sitruunan mehu jogurtin sekaan, lisää ½ punttia silputtua korianteria ja mausta suolalla sekä pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 dljogurttia
    1 pnt korianteria
    suolaa
    mustapippuria
  4. 4

    Tarjoile kana loppujen sitruunoiden ja korianterin sekä jogurttikastikkeen kera. Voit myös puristaa mehut grillatuista sitruunoista kanojen päälle. Tarjoile harissalla marinoitu broileri esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (1 prk) harissa-tahnaa, 1 pnt korianteria, suolaa, mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
12.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä