Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Harissalla marinoitua broileria

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tulisen harissa-chilitahnan, kirpeän sitruunan ja makean hunajan yhdistelmä sopii täydellisesti kanalle. Tunisialaisesta keittiöstä lähtöisin oleva harissa on hiljalleen levinnyt myös useimpiin suomalaisiin kauppoihin.

Ainekset

100 g
(1 prk) harissa-tahnaa
1/2 dl
hunajaa
2 1/2 kpl
sitruunaa
8 kpl
broilerin reisipalaa

Jogurttikastike

2 dl
jogurttia
1 pnt korianteria
suolaa
mustapippuria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita harissa, hunaja ja yhden sitruunan mehu.

100 g
(1 prk) harissa-tahnaa
1/2 dl
hunajaa
2

Valele kanat seoksella ja anna marinoitua vähintään pari tuntia, mutta mielellään yön yli. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi, mausta suolalla ja pippurilla ja puolita sitruunat. Grillaa kunnes kana on kypsää ja sitruunat ovat saaneet kunnon raidat.

8 kpl
broilerin reisipalaa
3

Valmista kastike. Purista puolikkaan grillatun sitruunan mehu jogurtin sekaan, lisää ½ punttia silputtua korianteria ja mausta suolalla sekä pippurilla.

2 dl
jogurttia
1 pnt korianteria
suolaa
mustapippuria
4

Tarjoile kana loppujen sitruunoiden ja korianterin sekä jogurttikastikkeen kera. Voit myös puristaa mehut grillatuista sitruunoista kanojen päälle. Tarjoile harissalla marinoitu broileri esimerkiksi raikkaan salaatin kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 12.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

754

3154

20,5 g

5,8 g

18,0 g

18,0 g

1,0 g

120,0 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

100 g (1 prk) harissa-tahnaa,

1 pnt korianteria,

suolaa,

mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli