Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Tulisen harissa-chilitahnan, kirpeän sitruunan ja makean hunajan yhdistelmä sopii täydellisesti kanalle. Tunisialaisesta keittiöstä lähtöisin oleva harissa on hiljalleen levinnyt myös useimpiin suomalaisiin kauppoihin.
| 100 g | (1 prk) harissa-tahnaa |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 2 1/2 kpl | sitruunaa |
| 8 kpl | broilerin reisipalaa |
| Jogurttikastike | |
|---|---|
| 2 dl | jogurttia |
| 1 pnt korianteria | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Sekoita harissa, hunaja ja yhden sitruunan mehu.
Valele kanat seoksella ja anna marinoitua vähintään pari tuntia, mutta mielellään yön yli. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi, mausta suolalla ja pippurilla ja puolita sitruunat. Grillaa kunnes kana on kypsää ja sitruunat ovat saaneet kunnon raidat.
Valmista kastike. Purista puolikkaan grillatun sitruunan mehu jogurtin sekaan, lisää ½ punttia silputtua korianteria ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Tarjoile kana loppujen sitruunoiden ja korianterin sekä jogurttikastikkeen kera. Voit myös puristaa mehut grillatuista sitruunoista kanojen päälle. Tarjoile harissalla marinoitu broileri esimerkiksi raikkaan salaatin kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tulisen harissa-chilitahnan, kirpeän sitruunan ja makean hunajan yhdistelmä sopii täydellisesti kanalle. Tunisialaisesta keittiöstä lähtöisin oleva harissa on hiljalleen levinnyt myös useimpiin suomalaisiin kauppoihin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (1 prk) harissa-tahnaa |
| 1/2 dl | hunajaa |
| 2 1/2 kpl | sitruunaa |
| 8 kpl | broilerin reisipalaa |
Jogurttikastike | |
| 2 dl | jogurttia |
| 1 pnt korianteria | |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
Sekoita harissa, hunaja ja yhden sitruunan mehu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (1 prk) harissa-tahnaa |
| 1/2 dl | hunajaa |
Valele kanat seoksella ja anna marinoitua vähintään pari tuntia, mutta mielellään yön yli. Pyyhi pois ylimääräinen marinadi, mausta suolalla ja pippurilla ja puolita sitruunat. Grillaa kunnes kana on kypsää ja sitruunat ovat saaneet kunnon raidat.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | broilerin reisipalaa |
Valmista kastike. Purista puolikkaan grillatun sitruunan mehu jogurtin sekaan, lisää ½ punttia silputtua korianteria ja mausta suolalla sekä pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | jogurttia |
| 1 pnt korianteria | |
| suolaa | |
| mustapippuria |
Tarjoile kana loppujen sitruunoiden ja korianterin sekä jogurttikastikkeen kera. Voit myös puristaa mehut grillatuista sitruunoista kanojen päälle. Tarjoile harissalla marinoitu broileri esimerkiksi raikkaan salaatin kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
754
Energiaa kcal
3154
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
120,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
754
Energiaa kcal
3154
Energiaa kj
20,5 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
18,0 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
120,0 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (1 prk) harissa-tahnaa, 1 pnt korianteria, suolaa, mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli