Hedelmäinen savariini | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hedelmäinen savariini

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1/2 dl
Maitoa
1/4 kpl
Hiivaa
3 kpl
Munaa
1/2 dl
Sokeria
1/4 tl
Suolaa
4 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

kostutusliemi

3 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1/2 dl
Sitruunanmehua
1 1/2 dl
Apelsiinimehua

lisäksi

Hedelmiä esim. melonia, kiiviä, viinirypäleitä, tai ananaskirsikoita kerma- tai vanilliinivaahtoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri ja suola. Lisää jauhot ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi. Kaada taikina huolella voideltuun ja jauhotettuun 22-24 cm halkaisijaltaan ja 1,5 l vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.Paista savariinia 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken aikaa seistä vuoassa ja kumoa se.Valmista kostutusliemi. Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Nosta kattila liedeltä ja lisää sokeriliemeen appelsiini- ja sitruunanmehu. Pese kakkuvuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusliemestä. Nosta vielä lämmin kakku takaisin vuokaan. Pistele pinta täyteen reikiä tikulla ja kaada vähitellen loppu liemi kakun päälle. Savariini imaisee nesteen heti kuin pesusieni.Nosta kakku viileään maustumaan ja kumoa ja koristele ennen tarjoilua. Tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 28.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.