Helpot raejuustobagelit

arvosana5/5

(5)arviota
4 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Helpot raejuustobagelit valmistuvat nopeasti, sillä taikinaa ei tarvitse kohottaa. Proteiinipitoiset bagelit tehdään soseutetusta raejuustosta ja jauhoista. Bagelit voi paistaa myös isossa airfryerissä.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 prk) kotimaista-raejuustoa
2 dlkotimaista-vehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa

Pinnalle

1 kplkotimaista-kananmuna
2 rklauringonkukansiemeniä

Tarjoiluun

kotimaista-ruohosipulituorejuustoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Soseuta raejuusto blenderissä tai sauvasekoittimella. Sekoita leivinjauhe osaan jauhoista. Yhdistä ainekset ja sekoita taikinaksi.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) kotimaista-raejuustoa
    1 tlleivinjauhetta
    2 dlkotimaista-vehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Pyöritä taikina palloksi ja jaa se neljään osaan. Pyöritä paloista noin 20 cm:n pituisia säikeitä ja kiepauta ne rinkeliksi. Nipistä liitoskohta hyvin kiinni ja siirrä rinkelit leivinpaperoidulle pellille.

  3. 3

    Riko muna ja voitele sillä rinkelit. Ripottele pinnoille siemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voit paistaa bagelit myös 180-asteisessa airfryerissä. Tarjoa uunituoreet bagelit tuorejuuston kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kplkotimaista-kananmuna
    2 rklauringonkukansiemeniä
    kotimaista-ruohosipulituorejuustoa

Lopun munan voi pakastaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kotimaista-ruohosipulituorejuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.10.2025
|
Päivitetty: 12.10.2025

Samankaltaisia reseptejä