Helpot runebergintortut
60 min (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpot runebergintortut valmistetaan muffinipellillä ja koristellaan vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella. Taikinassa maistuvat perinteisesti piparkakut ja manteli.
| 200 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 60 g | piparkakkuja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 1/2 dl | maitoa |
| Vuokaan | |
|---|---|
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
| Pinnalle | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetta |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
- 2.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- 3.
Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
- 4.
Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
- 5.
Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
- 6.
Irrota tortut vuoasta jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.
Helpot runebergintortut
arvosana5/5
60 min (josta 40 min aktiivista)
Helpot runebergintortut valmistetaan muffinipellillä ja koristellaan vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella. Taikinassa maistuvat perinteisesti piparkakut ja manteli.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 60 g | piparkakkuja |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 1/2 tl | kardemummaa jauhettuna |
| 1/2 dl | maitoa |
Vuokaan | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Pinnalle | |
| 1 dl | vadelmahilloa |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
1Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 2 dl sokeria
2Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa
3Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Määrä Ainesosa 60 g piparkakkuja 2 dl vehnäjauhoja 80 g (1 ps) mantelijauhetta 1 1/2 tl leivinjauhetta 1 1/2 tl kardemummaa jauhettuna
4Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Määrä Ainesosa 1/2 dl maitoa
5Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
6Irrota tortut vuoasta jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.
Määrä Ainesosa 1 dl vadelmahilloa 125 g (1 tuubi) sokerikuorrutetta
Ravintosisältö
352
Energiaa kcal
1472
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,7 g
Hiilihydraatteja
29,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
352
Energiaa kcal
1472
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
39,7 g
Hiilihydraatteja
29,9 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
4,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




































