Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.
Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1056
252
15,9 g
4,2 g
22,8 g
15,0 g
1,3 g
4,2 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(n, 60 g) piparkakkua,
1,5 tl Leivinjauhetta,
1,5 tl Kardemummaa,
Vadelmahilloa,
Valmista sokerikuorrutetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli