Helpot runebergintortut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot runebergintortut

Helpot runebergintortut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Helpot ja makoisat runebergintortut valmistuvat yksinkertaisista aineksista. Tee kerralla isompi satsi ja kutsu ystävät kylään herkuttelemaan.

Ainekset

200 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
2 dl
Vehnäjauhoja
5 kpl
(n. 60 g) piparkakkua
80 g
(1 pussi) mantelijauhetta
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 1/2 tl
Kardemummaa
1/2 dl
Kermaa tai maitoa

pinnalle

Vadelmahilloa
Valmista sokerikuorrutetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
1

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2

Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
3

Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.

Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.
4

Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.

Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
5

Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.
6

Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1056

252

15,9 g

4,2 g

22,8 g

15,0 g

1,3 g

4,2 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(n, 60 g) piparkakkua,

1,5 tl Leivinjauhetta,

1,5 tl Kardemummaa,

Vadelmahilloa,

Valmista sokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli