Helpot runebergintortut

arvosana5/5

(1)arvio
12 Kappaletta

60 min (josta 40 min aktiivista)

Helpot runebergintortut valmistetaan muffinipellillä ja koristellaan vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella. Taikinassa maistuvat perinteisesti piparkakut ja manteli.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
60 gpiparkakkuja
2 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 1/2 tlkardemummaa jauhettuna
1/2 dlmaitoa

Vuokaan

voita tai margariinia
korppujauhoja

Pinnalle

1 dlvadelmahilloa
125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
    1

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    2 dlsokeria
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
    2

    Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
  3. Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi ja sekoita kuivat aineet keskenään.
    3

    Murskaa piparkakut kaulimella jauheeksi vahvassa pakastuspussissa. Sekoita kuivat aineet keskenään.

    MääräAinesosa
    60 gpiparkakkuja
    2 dlvehnäjauhoja
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    1 1/2 tlkardemummaa jauhettuna
  4. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman tai maidon kanssa taikinaan.
    4

    Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

    MääräAinesosa
    1/2 dlmaitoa
  5. Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.
    5

    Voitele ja korppujauhota muffinivuoat. Annostele taikina vuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia.

  6. Kumoa tortut jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.
    6

    Irrota tortut vuoasta jäähtyneinä ja koristele hillolla. Pursota sokerikuorrutetta hillon ympärille.

    MääräAinesosa
    1 dlvadelmahilloa
    125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: voita tai margariinia, korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä