Herkullinen sacherkakku
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sacherkakku on perinteinen wieniläinen klassikko, jossa maistuu suklaa ja aprikoosihillo. Herkuttele täyteläinen suklaakakku halutessasi kermavaahdon kanssa.
| Pohja | |
|---|---|
| 150 g | tummaa suklaata |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 200 g | voita |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Kostutus | |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | rommia |
| Täyte | |
| 370 g | (1 prk) aprikoosihilloa |
| Kuorrutus | |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | voita |
| Koristeeksi | |
| suklaata | |
- 1.
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikroaaltouunissa: pidä mikroaaltouunia päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita suklaata välissä.
- 2.
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää keltuaiset vaahdon joukkoon yksitellen samalla koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa.
- 3.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
- 4.
Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät ja vaahdota valkuaiset. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla kakun paksuimmasta kohdasta. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka pohjan kypsentämistä. Jäähdytä.
- 5.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjalevy rommilla maustetulla vedellä. Levitä päälle puolet aprikoosihillosta. Nosta hillon päälle toinen levy, kostuta se ja levitä päälle hilloa. Kostuta päällimmäiseksi tuleva kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa varovasti kakun päälle niin, että paistopinta jää ylimmäiseksi.
- 6.
Pilko kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma, lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vielä voi. Kaada suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, levitä lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Voit halutessasi koristella pinnan suklaapaloilla.
Sacherkakku on perinteinen wieniläinen klassikko, jossa maistuu suklaa ja aprikoosihillo. Herkuttele täyteläinen suklaakakku halutessasi kermavaahdon kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 5 kpl | kananmunaa |
| 200 g | voita |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Kostutus | |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | rommia |
Täyte | |
| 370 g | (1 prk) aprikoosihilloa |
Kuorrutus | |
| 200 g | tummaa suklaata |
| 1 1/2 dl | kuohukermaa |
| 1 rkl | voita |
Koristeeksi | |
| suklaata | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikroaaltouunissa: pidä mikroaaltouunia päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita suklaata välissä.
Määrä Ainesosa 150 g tummaa suklaata - 2
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää keltuaiset vaahdon joukkoon yksitellen samalla koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa.
Määrä Ainesosa 5 kpl kananmunaa 200 g voita 2 dl fariinisokeria - 3
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta - 4
Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät ja vaahdota valkuaiset. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla kakun paksuimmasta kohdasta. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka pohjan kypsentämistä. Jäähdytä.
- 5
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjalevy rommilla maustetulla vedellä. Levitä päälle puolet aprikoosihillosta. Nosta hillon päälle toinen levy, kostuta se ja levitä päälle hilloa. Kostuta päällimmäiseksi tuleva kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa varovasti kakun päälle niin, että paistopinta jää ylimmäiseksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl rommia 1 dl vettä 370 g (1 prk) aprikoosihilloa - 6
Pilko kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma, lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vielä voi. Kaada suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, levitä lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Voit halutessasi koristella pinnan suklaapaloilla.
Määrä Ainesosa 200 g tummaa suklaata 1 1/2 dl kuohukermaa 1 rkl voita suklaata
Vinkki: Voit korvata kostutusliemen rommin ½ -1 teelusikallisella rommiaromia. Maista seosta, sillä aromeissa voi olla eroja.
Ravintosisältö
618
Energiaa kcal
2586
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
18,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,3 g
Hiilihydraatteja
53,1 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
618
Energiaa kcal
2586
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
18,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,3 g
Hiilihydraatteja
53,1 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
7,9 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suklaata.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























