Herkullinen sacherkakku
Ainekset
Valmistus
Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikroaaltouunissa: pidä mikroaaltouunia päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita suklaata välissä.
Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää keltuaiset vaahdon joukkoon yksitellen samalla koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät ja vaahdota valkuaiset. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla kakun paksuimmasta kohdasta. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka pohjan kypsentämistä. Jäähdytä.
Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjalevy rommilla maustetulla vedellä. Levitä päälle puolet aprikoosihillosta. Nosta hillon päälle toinen levy, kostuta se ja levitä päälle hilloa. Kostuta päällimmäiseksi tuleva kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa varovasti kakun päälle niin, että paistopinta jää ylimmäiseksi.
Pilko kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma, lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vielä voi. Kaada suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, levitä lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Voit halutessasi koristella pinnan suklaapaloilla.
Vinkki: Voit korvata kostutusliemen rommin ½ -1 teelusikallisella rommiaromia. Maista seosta, sillä aromeissa voi olla eroja.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
618
2586
35,0 g
18,8 g
66,3 g
53,1 g
2,8 g
7,9 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
suklaata.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli