Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkullinen sacherkakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Herkullinen sacherkakku on perinteinen wieniläinen klassikko, joka kruunaa juhlan. Tuhdissa, suussa sulavassa kakussa on suklaata ja aprikoosihilloa. Tarjoa halutessasi lisäksi kermavaahtoa.

Ainekset

Pohja

150 g
tummaa suklaata
5 kpl
kananmunaa
200 g
voita
2 dl
fariinisokeria
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

1 dl
vettä
1 rkl
rommia

Täyte

370 g
(1 prk) aprikoosihilloa

Kuorrutus

200 g
tummaa suklaata
1 1/2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita

Koristeeksi

suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikroaaltouunissa: pidä mikroaaltouunia päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita suklaata välissä.

150 g
tummaa suklaata
2

Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää keltuaiset vaahdon joukkoon yksitellen samalla koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa.

5 kpl
kananmunaa
200 g
voita
2 dl
fariinisokeria
3

Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4

Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät ja vaahdota valkuaiset. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla kakun paksuimmasta kohdasta. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka pohjan kypsentämistä. Jäähdytä.

5

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjalevy rommilla maustetulla vedellä. Levitä päälle puolet aprikoosihillosta. Nosta hillon päälle toinen levy, kostuta se ja levitä päälle hilloa. Kostuta päällimmäiseksi tuleva kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa varovasti kakun päälle niin, että paistopinta jää ylimmäiseksi.

1 rkl
rommia
1 dl
vettä
370 g
(1 prk) aprikoosihilloa
6

Pilko kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma, lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vielä voi. Kaada suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, levitä lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Voit halutessasi koristella pinnan suklaapaloilla.

200 g
tummaa suklaata
1 1/2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
suklaata

Vinkki: Voit korvata kostutusliemen rommin ½ -1 teelusikallisella rommiaromia. Maista seosta, sillä aromeissa voi olla eroja.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

618

2586

35,0 g

18,8 g

66,3 g

53,1 g

2,8 g

7,9 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli