Herkullinen sacherkakku

arvosana4/5

(6)arviota
10 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Sacherkakku on perinteinen wieniläinen klassikko, jossa maistuu suklaa ja aprikoosihillo. Herkuttele täyteläinen suklaakakku halutessasi kermavaahdon kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

150 gtummaa suklaata
5 kplkananmunaa
200 gvoita
2 dlfariinisokeria
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta

Kostutus

1 dlvettä
1 rklrommia

Täyte

370 g(1 prk) aprikoosihilloa

Kuorrutus

200 gtummaa suklaata
1 1/2 dlkuohukermaa
1 rklvoita

Koristeeksi

suklaata

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Pilko suklaa kulhoon ja sulata varovasti mikroaaltouunissa: pidä mikroaaltouunia päällä 10 sekuntia kerrallaan ja sekoita suklaata välissä.

    MääräAinesosa
    150 gtummaa suklaata
  2. 2

    Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella isossa kulhossa. Lisää keltuaiset vaahdon joukkoon yksitellen samalla koko ajan vatkaten. Lisää joukkoon myös sulatettu suklaa.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    200 gvoita
    2 dlfariinisokeria
  3. 3

    Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne siivilöiden taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vatkaa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät ja vaahdota valkuaiset. Nostele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita varovasti. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Tarkista kakkupohjan kypsyys esimerkiksi cocktailtikulla kakun paksuimmasta kohdasta. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka pohjan kypsentämistä. Jäähdytä.

  5. 5

    Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta pohjalevy rommilla maustetulla vedellä. Levitä päälle puolet aprikoosihillosta. Nosta hillon päälle toinen levy, kostuta se ja levitä päälle hilloa. Kostuta päällimmäiseksi tuleva kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa varovasti kakun päälle niin, että paistopinta jää ylimmäiseksi.

    MääräAinesosa
    1 rklrommia
    1 dlvettä
    370 g(1 prk) aprikoosihilloa
  6. 6

    Pilko kuorrutuksen suklaa. Kuumenna kerma, lisää joukkoon suklaa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Sekoita joukkoon vielä voi. Kaada suklaakuorrutusta kakun päälle ja reunoille, levitä lastalla. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Voit halutessasi koristella pinnan suklaapaloilla.

    MääräAinesosa
    200 gtummaa suklaata
    1 1/2 dlkuohukermaa
    1 rklvoita
    suklaata

Vinkki: Voit korvata kostutusliemen rommin ½ -1 teelusikallisella rommiaromia. Maista seosta, sillä aromeissa voi olla eroja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suklaata.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.7.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä