Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Höylätty parsasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 g
vihreää parsaa
25 g
pinjansiemeniä (½ dl)
50 g
parmesaanijuustoa
1 dl
tilliä hienonnettuna
1 dl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois. Viipaloi parsatangot parsankuo­rijalla tai juustohöylällä pitkittäis­suunnassa ohuiksi siivuiksi.

2

Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

3

Leikkaa parmesaanista lastuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

4

Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri.

5

Nostele parsasalaatti lautasille ja ripottele päälle paahdettuja pin­jansiemeniä ja parmesaanilastuja.

6

Resepti on Jonna Vormalan salaattikirjasta Jäävuoren huippu. Kuva: Suvi Kesäläinen

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.