Höylätty parsasalaatti
Höylätty parsasalaatti
Yhteistyössä

Höylätty parsasalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gvihreää parsaa
25 gpinjansiemeniä (½ dl)
50 gparmesaanijuustoa
1 dltilliä hienonnettuna
1 dlruohosipulia hienonnettuna
2 rkloliiviöljyä
2 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Pese parsat ja napsauta tyvestä muutaman sentin pala pois. Viipaloi parsatangot parsankuo­rijalla tai juustohöylällä pitkittäis­suunnassa ohuiksi siivuiksi.

  2. 2

    Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne saavat väriä.

  3. 3

    Leikkaa parmesaanista lastuja. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

  4. 4

    Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Lisää parsasiivut, tilli ja ruohosipuli ja pyöräytä hellästi ympäri.

  5. 5

    Nostele parsasalaatti lautasille ja ripottele päälle paahdettuja pin­jansiemeniä ja parmesaanilastuja.

  6. 6

    Resepti on Jonna Vormalan salaattikirjasta Jäävuoren huippu. Kuva: Suvi Kesäläinen

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä