Hunaja-yrttimaustettu broileri - Yhteishyvä

Hunaja-yrttimaustettu broileri

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pakastebroileri
25 g
Voita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Hienonnettuja yrttejä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Hunajaa
1 dl
Valkoviiniä

Näin teet

1

Sulata broileri jääkaapissa reilun vuorokauden ajan. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita notkistettu voi, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnetut yrtit ja sitruunan raastettu kuori.Halkaise sitruuna ja työnnä puolikas broilerin vatsaonteloon. Irrota kädellä varovasti broilerin nahka ja työnnä maustevoi nahan alle. Sido broilerin jalat vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta broileri uunivuokaan. Levitä voita myös nahan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hunaja, valkoviini ja puolen sitruunan mehu. Valuta broilerin päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele broileria vuokaan valuneella liemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta ja koivet irtoavat hyvin luista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa