Hunaja-yrttimaustettu broileri

Nappaa talteen!
| 1 kpl | pakastebroileri |
| 25 g | voita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | hienonnettuja yrttejä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 dl | valkoviiniä |
- 1.
Sulata broileri jääkaapissa reilun vuorokauden ajan. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita notkistettu voi, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnetut yrtit ja sitruunan raastettu kuori.Halkaise sitruuna ja työnnä puolikas broilerin vatsaonteloon. Irrota kädellä varovasti broilerin nahka ja työnnä maustevoi nahan alle. Sido broilerin jalat vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta broileri uunivuokaan. Levitä voita myös nahan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hunaja, valkoviini ja puolen sitruunan mehu. Valuta broilerin päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele broileria vuokaan valuneella liemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta ja koivet irtoavat hyvin luista.
Hunaja-yrttimaustettu broileri
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | pakastebroileri |
| 25 g | voita |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 dl | hienonnettuja yrttejä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 dl | valkoviiniä |
Valmistus
- 1
Sulata broileri jääkaapissa reilun vuorokauden ajan. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita notkistettu voi, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnetut yrtit ja sitruunan raastettu kuori.Halkaise sitruuna ja työnnä puolikas broilerin vatsaonteloon. Irrota kädellä varovasti broilerin nahka ja työnnä maustevoi nahan alle. Sido broilerin jalat vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta broileri uunivuokaan. Levitä voita myös nahan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hunaja, valkoviini ja puolen sitruunan mehu. Valuta broilerin päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele broileria vuokaan valuneella liemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta ja koivet irtoavat hyvin luista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












