Hunaja-yrttimaustettu broileri | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hunaja-yrttimaustettu broileri

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Pakastebroileri
25 g
Voita
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Hienonnettuja yrttejä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Hunajaa
1 dl
Valkoviiniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata broileri jääkaapissa reilun vuorokauden ajan. Kuivaa broileri talouspaperilla. Sekoita notkistettu voi, murskatut valkosipulinkynnet, hienonnetut yrtit ja sitruunan raastettu kuori.Halkaise sitruuna ja työnnä puolikas broilerin vatsaonteloon. Irrota kädellä varovasti broilerin nahka ja työnnä maustevoi nahan alle. Sido broilerin jalat vatsan päälle puuvillanarulla ja nosta broileri uunivuokaan. Levitä voita myös nahan päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hunaja, valkoviini ja puolen sitruunan mehu. Valuta broilerin päälle.Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sivele broileria vuokaan valuneella liemellä 1–2 kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys pistämällä tikulla rintalihan paksuimpaan kohtaan. Liha on kypsää, kun sisältä valuva neste on kirkasta ja koivet irtoavat hyvin luista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.