Inkivääriankkaa ja paahdettua bataattia
Inkivääriankkaa ja paahdettua bataattia
Yhteistyössä

Inkivääriankkaa ja paahdettua bataattia

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplankanrintaa
2 rklpunaviinietikkaa
1 rklhunajaa
2 rklsoijakastiketta
1 rklraastettua inkivääriä
1 kpliso bataatti
8 kplpientä punasipulia
1/2 dlrypsiöljyä
2 rklhunajaa
suolaa, pippuria
sormisuolaa, pippuria
rapeaa salaattia

Valmistus

  1. 1

    Kuori bataatti ja leikkaa se 1½ cm kuutioiksi. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri ja sekoita bataatteihin niin että palat peittyvät kauttaaltaan öljykastikkeeseen.

  2. 2

    Puolita ja kuori sipulit. Paista sipuleiden leikkuupintaan nokinen pinta kuivassa pannussa.

  3. 3

    Levitä bataatit ja sipulit pellille. Paahda uunissa (225 °C) n. 20–30 minuuttia kunnes bataatti on sisältä pehmeä ja pinta rapea. Voit hyvin jättää bataatit uuniin siksi aikaa kuin ankka kypsyy.

  4. 4

    Leikkaa ankan rasvapuolelle ristiviiltoja. Mausta suolalla ja pippurilla.

  5. 5

    Laita ankanrinta kylmälle kuivalle pannulle rasvapinta alaspäin ja kuumenna pannu. Paista kunnes rasvapuoli rapeutuu. Paista ankanrinta valmiiksi uunissa (140 °C) kunnes sisälämpötila on 56°C.

  6. 6

    Kuumenna ankasta sulanut rasva uudelleen pannussa ja lisää raastettu inkivääri, hunaja, soija ja etikka.

  7. 7

    Aseta salaattipedille bataattia, sipulit ja ohueksi viipaloitua ankkaa. Pirskota kastiketta annoksen päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025