Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Inkivääriankkaa ja paahdettua bataattia

Inkivääriankkaa ja paahdettua bataattia

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

2 kpl
ankanrintaa
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
hunajaa
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
raastettua inkivääriä
1 kpl
iso bataatti
8 kpl
pientä punasipulia
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
hunajaa
suolaa, pippuria
sormisuolaa, pippuria
rapeaa salaattia

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori bataatti ja leikkaa se 1½ cm kuutioiksi. Sekoita öljy, hunaja, suola ja pippuri ja sekoita bataatteihin niin että palat peittyvät kauttaaltaan öljykastikkeeseen.

2

Puolita ja kuori sipulit. Paista sipuleiden leikkuupintaan nokinen pinta kuivassa pannussa.

3

Levitä bataatit ja sipulit pellille. Paahda uunissa (225 °C) n. 20–30 minuuttia kunnes bataatti on sisältä pehmeä ja pinta rapea. Voit hyvin jättää bataatit uuniin siksi aikaa kuin ankka kypsyy.

4

Leikkaa ankan rasvapuolelle ristiviiltoja. Mausta suolalla ja pippurilla.

5

Laita ankanrinta kylmälle kuivalle pannulle rasvapinta alaspäin ja kuumenna pannu. Paista kunnes rasvapuoli rapeutuu. Paista ankanrinta valmiiksi uunissa (140 °C) kunnes sisälämpötila on 56°C.

6

Kuumenna ankasta sulanut rasva uudelleen pannussa ja lisää raastettu inkivääri, hunaja, soija ja etikka.

7

Aseta salaattipedille bataattia, sipulit ja ohueksi viipaloitua ankkaa. Pirskota kastiketta annoksen päälle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.