Isoäidin pikkuleivät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Isoäidin pikkuleivät

Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Isoäidin pikkuleivät leivotaan taikinatangoista, joiden keskellä kulkee marmeladiraita ja sokerikuorrute.

Ainekset

150 g
Voita tai margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
Manteli- tai karvasmanteliaromia

päälle

200 g
Paistonkestävää vadelmamarmeladia

koristeeksi

2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita keskenään. Lisää manteli- tai karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi.

Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi  ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja pursota siihen marmeladia. Paista tankoja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota seosta marmeladiraidan viereen. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 9.12.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

301

72

2,7 g

1,7 g

10,7 g

6,9 g

0,2 g

0,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Manteli- tai karvasmanteliaromia,

1 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli