Isoäidin pikkuleivät

Nappaa talteen!
Isoäidin pikkuleivät leivotaan taikinatangoista, joiden keskellä kulkee marmeladiraita ja sokerikuorrute.
| 150 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | munaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| manteli- tai karvasmanteliaromia | |
| Päälle | |
|---|---|
| 200 g | paistonkestävää vadelmamarmeladia |
| Koristeeksi | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | vettä |
- 1.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita keskenään. Lisää manteli- tai karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja pursota siihen marmeladia. Paista tankoja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota seosta marmeladiraidan viereen. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.
Isoäidin pikkuleivät
arvosana5/5
Isoäidin pikkuleivät leivotaan taikinatangoista, joiden keskellä kulkee marmeladiraita ja sokerikuorrute.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | munaa |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| manteli- tai karvasmanteliaromia | |
Päälle | |
| 200 g | paistonkestävää vadelmamarmeladia |
Koristeeksi | |
| 2 dl | tomusokeria |
| 1 rkl | vettä |
Valmistus
- 1
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita keskenään. Lisää manteli- tai karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja pursota siihen marmeladia. Paista tankoja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota seosta marmeladiraidan viereen. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.
Ravintosisältö
72
Energiaa kcal
301
Energiaa kj
2,7 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,7 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
72
Energiaa kcal
301
Energiaa kj
2,7 g
Rasvaa
1,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,7 g
Hiilihydraatteja
6,9 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Manteli- tai karvasmanteliaromia, 1 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












