Isoäidin pikkuleivät
Ainekset
Valmistus
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita keskenään. Lisää manteli- tai karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi.
Jaa taikina kolmeen tai neljään osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja pursota siihen marmeladia. Paista tankoja 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan tahnan. Pursota seosta marmeladiraidan viereen. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
72
301
2,7 g
1,7 g
10,7 g
6,9 g
0,2 g
0,9 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Manteli- tai karvasmanteliaromia,
1 rkl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli