Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itämaisesti maustettu porsaan sisäfilee à la Jaana

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
TOK:n viestintäpäällikkö Jaana Evestin luottoresepti sopii erinomaisesti juhlapöytiin. Jaana on saanut reseptin äidiltään, ja sitä on tarjottu useissa perhejuhlissa vuosien varrella. Etukäteen valmistettu filee marinoituu maustekastikkeessa yön yli ja on seuraavana päivänä valmis tarjottavaksi.

Ainekset

1 kg
Lihatukku Jouni Partasen porsaan sisäfileetä
öljyä tai voita
suolaa
valkopippuria

Marinadi

Punainen chili
2 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
öljyä
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
mustapippuria
koristeluun korianteria

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Leikkaa filee puoliksi ja ruskista palat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

1 kg
Lihatukku Jouni Partasen porsaan sisäfileetä
suolaa
valkopippuria
öljyä tai voita
2

Valmista marinadi. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.

Punainen chili
2 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
öljyä
mustapippuria
3

Kaada liemi fileiden päälle ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa foliolla peitettynä yön yli ja leikkaa tarjolle ohuiksi viipaleiksi. Koristele porsaan sisäfilee korianterilla.

koristeluun korianteria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 18.1.2019
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

175

734

7,4 g

2,1 g

0,6 g

0,1 g

26,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

öljyä tai voita,

suolaa,

valkopippuria,

Punainen chili,

2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna,

1 rkl riisiviinietikkaa,

mustapippuria,

koristeluun korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli