Itämaisesti maustettu porsaan sisäfilee à la Jaana
Itämaisesti maustettu porsaan sisäfilee à la Jaana
Yhteistyössä

Itämaisesti maustettu porsaan sisäfilee à la Jaana

Arvostele resepti
8 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

TOK:n viestintäpäällikkö Jaana Evestin luottoresepti sopii erinomaisesti juhlapöytiin. Jaana on saanut reseptin äidiltään, ja sitä on tarjottu useissa perhejuhlissa vuosien varrella. Etukäteen valmistettu filee marinoituu maustekastikkeessa yön yli ja on seuraavana päivänä valmis tarjottavaksi.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kglihatukku jouni partasen porsaan sisäfileetä
öljyä tai voita
suolaa
valkopippuria

Marinadi

punainen chili
2 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
4 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
1 rklsoijakastiketta
1 rklriisiviinietikkaa
mustapippuria
koristeluun korianteria

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa filee puoliksi ja ruskista palat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kglihatukku jouni partasen porsaan sisäfileetä
    suolaa
    valkopippuria
    öljyä tai voita
  2. 2

    Valmista marinadi. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.

    MääräAinesosa
    punainen chili
    2 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklsoijakastiketta
    1 rklriisiviinietikkaa
    1 rklöljyä
    mustapippuria
  3. 3

    Kaada liemi fileiden päälle ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa foliolla peitettynä yön yli ja leikkaa tarjolle ohuiksi viipaleiksi. Koristele porsaan sisäfilee korianterilla.

    MääräAinesosa
    koristeluun korianteria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: öljyä tai voita, suolaa, valkopippuria, Punainen chili, 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna, 1 rkl riisiviinietikkaa, mustapippuria, koristeluun korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
18.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä