Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

30 min

Nappaa talteen!
TOK:n viestintäpäällikkö Jaana Evestin luottoresepti sopii erinomaisesti juhlapöytiin. Jaana on saanut reseptin äidiltään, ja sitä on tarjottu useissa perhejuhlissa vuosien varrella. Etukäteen valmistettu filee marinoituu maustekastikkeessa yön yli ja on seuraavana päivänä valmis tarjottavaksi.
| 1 kg | lihatukku jouni partasen porsaan sisäfileetä |
| öljyä tai voita | |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
| Marinadi | |
|---|---|
| punainen chili | |
| 2 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| mustapippuria | |
| koristeluun korianteria | |
Leikkaa filee puoliksi ja ruskista palat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista marinadi. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.
Kaada liemi fileiden päälle ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa foliolla peitettynä yön yli ja leikkaa tarjolle ohuiksi viipaleiksi. Koristele porsaan sisäfilee korianterilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

TOK:n viestintäpäällikkö Jaana Evestin luottoresepti sopii erinomaisesti juhlapöytiin. Jaana on saanut reseptin äidiltään, ja sitä on tarjottu useissa perhejuhlissa vuosien varrella. Etukäteen valmistettu filee marinoituu maustekastikkeessa yön yli ja on seuraavana päivänä valmis tarjottavaksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lihatukku jouni partasen porsaan sisäfileetä |
| öljyä tai voita | |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
Marinadi | |
| punainen chili | |
| 2 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| mustapippuria | |
| koristeluun korianteria | |
Leikkaa filee puoliksi ja ruskista palat pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lihatukku jouni partasen porsaan sisäfileetä |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
| öljyä tai voita |
Valmista marinadi. Hienonna chili, inkivääri ja valkosipuli ja sekoita kaikki marinadin ainekset yhteen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| punainen chili | |
| 2 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa |
| 1 rkl | öljyä |
| mustapippuria |
Kaada liemi fileiden päälle ja jäähdytä. Anna maustua jääkaapissa foliolla peitettynä yön yli ja leikkaa tarjolle ohuiksi viipaleiksi. Koristele porsaan sisäfilee korianterilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| koristeluun korianteria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
175
Energiaa kcal
734
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,6 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
26,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
175
Energiaa kcal
734
Energiaa kj
7,4 g
Rasvaa
2,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,6 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
26,6 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: öljyä tai voita, suolaa, valkopippuria, Punainen chili, 2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna, 1 rkl riisiviinietikkaa, mustapippuria, koristeluun korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli