Itämaiset lihapyörykät ja currykastike - Yhteishyvä

Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
2 dl
Vettä
500 g
Broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1 kpl
Muna
1 tl
Garam masala-mausteseosta

KEITINLIEMI:

1 1/2 l
Vettä
3 - 4 kpl
Kanaliemikuutio

CURRYKASTIKE:

1 kpl
Iso sipuli hienonnettuna
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 - 2 rkl
Currya
2 rkl
Rypsiöljyä
3 - 4 kpl
Säilykeaprikoosin puolikasta
1/2 tl
Kanelia
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 1/2 dl
Vettä
1 dl
Ruokakermaa

Näin teet

1

Valmista kastike: kuullota sipulit ja curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos sauvavatkaimella, näin saat rakenteeltaan tasaisen kastikkeen.

1 kpl
Iso sipuli hienonnettuna
1 - 2 kpl
Valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 - 2 rkl
Currya
2 rkl
Rypsiöljyä
3 - 4 kpl
Säilykeaprikoosin puolikasta
1/2 tl
Kanelia
1 kpl
Kanaliemikuutio
1 1/2 dl
Vettä
1 dl
Ruokakermaa
2

Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauhot kulhossa kylmään veteen, anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi.

1 kpl
Lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
2 dl
Vettä
500 g
Broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1 kpl
Muna
1 tl
Garam masala-mausteseosta
3

Kuumenna liemi laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi (5 minuuttia). Pyörykät ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla vadille. Kaada päälle valmis kastike.

1 1/2 l
Vettä
3 - 4 kpl
Kanaliemikuutio
4

Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.

Resepti
Riitta Pojanluoma
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
Muokattu: 26.8.2018
Jaa Somessa