Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

Nappaa talteen!
| 1 kpl | lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja |
| 2 dl | vettä |
| 500 g | broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa |
| 1 kpl | muna |
| 1 tl | garam masala-mausteseosta |
| Keitinliemi: | |
|---|---|
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 - 4 kpl | kanaliemikuutio |
| Currykastike: | |
| 1 kpl | iso sipuli hienonnettuna |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
| 1 - 2 rkl | currya |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 - 4 kpl | säilykeaprikoosin puolikasta |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | ruokakermaa |
- 1.
Valmista kastike: kuullota sipulit ja curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos sauvavatkaimella, näin saat rakenteeltaan tasaisen kastikkeen.
- 2.
Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauhot kulhossa kylmään veteen, anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi.
- 3.
Kuumenna liemi laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi (5 minuuttia). Pyörykät ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla vadille. Kaada päälle valmis kastike.
- 4.
Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.
Itämaiset lihapyörykät ja currykastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja |
| 2 dl | vettä |
| 500 g | broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa |
| 1 kpl | muna |
| 1 tl | garam masala-mausteseosta |
Keitinliemi: | |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 - 4 kpl | kanaliemikuutio |
Currykastike: | |
| 1 kpl | iso sipuli hienonnettuna |
| 1 - 2 kpl | valkosipulin kynttä hienonnettuna |
| 1 - 2 rkl | currya |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 3 - 4 kpl | säilykeaprikoosin puolikasta |
| 1/2 tl | kanelia |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 dl | ruokakermaa |
Valmistus
- 1
Valmista kastike: kuullota sipulit ja curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos sauvavatkaimella, näin saat rakenteeltaan tasaisen kastikkeen.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso sipuli hienonnettuna 1 - 2 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna 1 - 2 rkl currya 2 rkl rypsiöljyä 3 - 4 kpl säilykeaprikoosin puolikasta 1/2 tl kanelia 1 kpl kanaliemikuutio 1 1/2 dl vettä 1 dl ruokakermaa - 2
Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauhot kulhossa kylmään veteen, anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja 2 dl vettä 500 g broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa 1 kpl muna 1 tl garam masala-mausteseosta - 3
Kuumenna liemi laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi (5 minuuttia). Pyörykät ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla vadille. Kaada päälle valmis kastike.
Määrä Ainesosa 1 1/2 l vettä 3 - 4 kpl kanaliemikuutio - 4
Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























