Itämaiset lihapyörykät ja currykastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpllihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
2 dlvettä
500 gbroilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1 kplmuna
1 tlgaram masala-mausteseosta

Keitinliemi:

1 1/2 lvettä
3 - 4 kplkanaliemikuutio

Currykastike:

1 kpliso sipuli hienonnettuna
1 - 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
1 - 2 rklcurrya
2 rklrypsiöljyä
3 - 4 kplsäilykeaprikoosin puolikasta
1/2 tlkanelia
1 kplkanaliemikuutio
1 1/2 dlvettä
1 dlruokakermaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike: kuullota sipulit ja curry kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää soseutetut aprikoosit, kaneli, liemikuutio, vesi ja kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta seos sauvavatkaimella, näin saat rakenteeltaan tasaisen kastikkeen.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli hienonnettuna
    1 - 2 kplvalkosipulin kynttä hienonnettuna
    1 - 2 rklcurrya
    2 rklrypsiöljyä
    3 - 4 kplsäilykeaprikoosin puolikasta
    1/2 tlkanelia
    1 kplkanaliemikuutio
    1 1/2 dlvettä
    1 dlruokakermaa
  2. 2

    Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauhot kulhossa kylmään veteen, anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha, muna ja mausteet. Vaivaa massa tasaiseksi ja muotoile kostein käsin pyöryköiksi.

    MääräAinesosa
    1 kpllihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
    2 dlvettä
    500 gbroilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
    1 kplmuna
    1 tlgaram masala-mausteseosta
  3. 3

    Kuumenna liemi laakeassa kattilassa kiehuvaksi. Lisää hiljalleen kiehuvaan liemeen 5 pyörykkää kerrallaan ja keitä kypsiksi (5 minuuttia). Pyörykät ovat kypsiä kun ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla vadille. Kaada päälle valmis kastike.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lvettä
    3 - 4 kplkanaliemikuutio
  4. 4

    Tarjoa lisänä suikaloitua tuoretta kurkkua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
26.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä