Jauhelihapihvit ja perunamuusi
Jauhelihapihvit ja perunamuusi
Yhteistyössä

Jauhelihapihvit ja perunamuusi

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gpaistijauhelihaa
1 kpliso salottisipuli
6 kplsiivua pekonia
1 kplkananmuna
nokare voita
suolaa, pippuria
n. 600 g valmista perunamuusia

Paprikapaistos:

2 kplpunaista paprikaa
2 kplkeltaista paprika
1 kplsitruuna
2 kplpunasipulia
1/2 dloliiviöljyä suolaa, pippuria

Valmistus

  1. 1

    Silppua sipuli ja pekoni hienoksi. Kuullota sipuli ja pekoninpalat voissa, kunnes sipuli on kullanruskeaa. Anna jäähtyä hetken.

  2. 2

    Sekoita sipuli-pekoniseos jauhelihaan. Lisää n. ½ tl suolaa, kananmuna ja reilusti rouhittua mustapippuria.

  3. 3

    Sekoita huolellisesti. Paista pieni nokare jauhelihaseosta ja tarkista sen suolaisuus.

  4. 4

    Paista jauhelihapihvit kypsiksi joko paistinpannulla tai 200-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Tarjoile perunamuusin ja paprikapaistoksen kanssa.

  5. 5

    Kuori sipulit ja suikaloi ohuesti.

  6. 6

    Halkaise paprikat ja poista niistä siemenkodat. Suikaloi paprikat ohuiksi suikaleiksi.

  7. 7

    Lämmitä pannulla öljy ja lisää sipulit ja paprikat. Kuullota, kunnes ovat pehmenneet.

  8. 8

    Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025