Jauhoton kvinoamargheritapizza

Uudenlainen, vehnätön pizzapohja syntyy ravinteikkaasta kvinoasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 dlkvinoaa
2 1/2 dlvettä
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsuolaa
2 rklöljyä

Täyte

2 dltomaattikastiketta
1 kplpunasipuli
2 kpltomaattia
125 g(1 pkt) mozzarellajuustoa
1/2 kplruukkua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kvinoa ja 2 dl vettä kulhoon ja liota 6–8 tuntia jääkaapissa.

    Valuta kvinoa. Lisää ½ dl vettä ja soseuta tehosekoittimessa pannukakkutaikinamaiseksi seokseksi. Lisää leivinjauhe, suola ja öljy.

    Säädä uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm). Voitele paperi öljyllä. Levitä taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä ja paista 10–15 minuuttia.

    Levitä tomaattikastike pohjalle. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Levitä täytteet pizzalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vettä, 0,5 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Suolaa, Ruukkua basilikaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Pia Inberg
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä