Mittaa kvinoa ja 2 dl vettä kulhoon ja liota 6–8 tuntia jääkaapissa.
Valuta kvinoa. Lisää ½ dl vettä ja soseuta tehosekoittimessa pannukakkutaikinamaiseksi seokseksi. Lisää leivinjauhe, suola ja öljy.
Säädä uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm). Voitele paperi öljyllä. Levitä taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä ja paista 10–15 minuuttia.
Levitä tomaattikastike pohjalle. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Levitä täytteet pizzalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1274
304
18,3 g
5,0 g
22,0 g
4,5 g
4,3 g
10,0 g
0,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
0,5 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli