Jauhoton kvinoamargheritapizza
Ainekset
Valmistus
Mittaa kvinoa ja 2 dl vettä kulhoon ja liota 6–8 tuntia jääkaapissa.
Valuta kvinoa. Lisää ½ dl vettä ja soseuta tehosekoittimessa pannukakkutaikinamaiseksi seokseksi. Lisää leivinjauhe, suola ja öljy.
Säädä uuni 220 asteeseen. Leivinpaperoi irtopohjavuoka (halkaisija noin 22 cm). Voitele paperi öljyllä. Levitä taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia. Käännä ja paista 10–15 minuuttia.
Levitä tomaattikastike pohjalle. Kuori ja viipaloi sipuli. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Levitä täytteet pizzalle. Paista 15 minuuttia tai kunnes juusto sulaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
311
1300
18,3 g
5,0 g
22,8 g
5,0 g
5,3 g
10,5 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl Vettä,
0,5 tl Leivinjauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Ruukkua basilikaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli