Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kana-riisivuoka

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Juustoinen kana-riisivuoka on helppo valmistaa broilerisuikaleista ja valmiista juustokastikkeesta. Kesäkurpitsaa ja ananasta sisältävä kanavuoka maistuu koko perheelle. Tarjoa mehevä broilerivuoka raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

300 g
(1 pkt) kanan fileesuikaleita (pehmeän pippurinen)
3 dl
täysjyväriisiä
140 g
(1 prk, 227/140 g) pieniä ananaspaloja mehussa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
2 rkl
sitruunanmehua
1 kpl
pieni purjo
1 kpl
pieni kesäkurpitsa
1 rkl
rypsiöljyä
250 g
(1 prk) juustokastiketta (esim. Koskenlaskija cheddar)
4 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
(1 dl juustoraastetta)
(basilikaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~19
17
/yht. 14 tuotetta
(hinta Prismassa 29.12.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön. Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunanmehu.

300 g
(1 pkt) kanan fileesuikaleita (pehmeän pippurinen)
1 rkl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
3 dl
täysjyväriisiä
140 g
(1 prk, 227/140 g) pieniä ananaspaloja mehussa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
2 rkl
sitruunanmehua
2

Huuhtele ja hienonna purjo. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.

1 kpl
pieni purjo
1 kpl
pieni kesäkurpitsa
3

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kanasuikaleet ja paista 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää purjo ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon ja siirrä seos uunivuokaan.

1 rkl
rypsiöljyä
250 g
(1 prk) juustokastiketta (esim. Koskenlaskija cheddar)
4

Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa. Liota fondi veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen.

4 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
5

Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 50 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta. Anna vuoan tekeytyä ennen tarjoilua. Koristele annokset halutessasi basilikalla.

(1 dl juustoraastetta)
(basilikaa)

Vinkki: Voit korvata purjon nipulla (100 g) kevätsipulia.

Miltä maistui?(115 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.3.2022
|
Muokattu: 1.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

800

3350

45,3 g

19,8 g

55,0 g

9,8 g

6,3 g

38,0 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(1 dl juustoraastetta),

(basilikaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli