Kantarellipiiras filotaikinasta
Kantarellipiiras filotaikinasta
Yhteistyössä

Kantarellipiiras filotaikinasta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplrasia philadelphia-tuorejuustoa
1 1/2 kplrasiaa soignon vatkattu vuohenjuusto natural
150 gparmesaanijuustoa
1 kplpkt filotaikinaa
75 gvoisulaa
2 kplnippua varrellisia punasipuleita
3 kplsiivua pekonifileetä
1 kplruukku rukolaa
n. 200 g kantarelleja
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
suolaa, pippuria
½–1 rkl juoksevaa hunajaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipulit, leikkaa varret pois ja leikkaa isommat sipulit pituussuunnassa 4 osaan, pienemmät puolet. Silppua pekonit.

  2. 2

    Sulata voita pannussa, lisää pekonit ja paista hetken. Lisää sipulit ja anna hautua pehmeiksi. Lisää hunajaa, pippuria ja sormisuolaa.

  3. 3

    Putsaa kantarellit ja halkaise isoimmat. Pienet voit jättää kokonaisiksi. Paista kantarelleja voissa kunnes vesi on haihtunut ja sienet ovat kypsiä. Mausta sormisuolalla.

  4. 4

    Sulata filotaikinat. Levitä 2 arkkia leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele voisulaa ja lisää 2 filoarkkia. Jatka samalla tavalla kunnes kaikki filotaikinalehdet on käytetty. Sivele myös päällimmäiseksi voisulaa.

  5. 5

    Esipaista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia kunnes taikinassa on kaunis väri. Pidä huoli, ettei taikina pääse palamaan. Poista filotaikinapohja uunista ja anna jäähtyä hetken.

  6. 6

    Raasta parmesaanijuusto kulhoon, lisää vuohenjuusto, Philadelphia-juusto, sormisuolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi massaksi. Notkista mikrossa, jos massa on liian jäykkää.

  7. 7

    Levitä vuohenjuusto-massaa filotaikinapohjalle. Levitä päälle sipulit ja kantarellit. Paista uunissa n. 15–20 minuuttia.

  8. 8

    Anna jäähtyä hetken ja lisää piiraan päälle reilusti rucolaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025