Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kantarellipiiras filotaikinasta

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
rasia Philadelphia-tuorejuustoa
1 1/2 kpl
rasiaa Soignon vatkattu vuohenjuusto natural
150 g
parmesaanijuustoa
1 kpl
pkt filotaikinaa
75 g
voisulaa
2 kpl
nippua varrellisia punasipuleita
3 kpl
siivua pekonifileetä
1 kpl
ruukku rukolaa
n. 200 g kantarelleja
suolaa, pippuria
voita paistamiseen
suolaa, pippuria
½–1 rkl juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuori sipulit, leikkaa varret pois ja leikkaa isommat sipulit pituussuunnassa 4 osaan, pienemmät puolet. Silppua pekonit.

2

Sulata voita pannussa, lisää pekonit ja paista hetken. Lisää sipulit ja anna hautua pehmeiksi. Lisää hunajaa, pippuria ja sormisuolaa.

3

Putsaa kantarellit ja halkaise isoimmat. Pienet voit jättää kokonaisiksi. Paista kantarelleja voissa kunnes vesi on haihtunut ja sienet ovat kypsiä. Mausta sormisuolalla.

4

Sulata filotaikinat. Levitä 2 arkkia leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sivele voisulaa ja lisää 2 filoarkkia. Jatka samalla tavalla kunnes kaikki filotaikinalehdet on käytetty. Sivele myös päällimmäiseksi voisulaa.

5

Esipaista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia kunnes taikinassa on kaunis väri. Pidä huoli, ettei taikina pääse palamaan. Poista filotaikinapohja uunista ja anna jäähtyä hetken.

6

Raasta parmesaanijuusto kulhoon, lisää vuohenjuusto, Philadelphia-juusto, sormisuolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi massaksi. Notkista mikrossa, jos massa on liian jäykkää.

7

Levitä vuohenjuusto-massaa filotaikinapohjalle. Levitä päälle sipulit ja kantarellit. Paista uunissa n. 15–20 minuuttia.

8

Anna jäähtyä hetken ja lisää piiraan päälle reilusti rucolaa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.