Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karamelli-maapähkinäkanaa & Satay-maapähkinäkastike à la Tomi Björck

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
grillivartaita (á 60g) kanan koipireidestä
2 rkl
sambal oelek -kastiketta
1 dl
valkoista sokeria
1 dl
hienoa palmusokeria voi korvata ruokosokerilla
1 dl
kanalientä
1 dl
soijaa
1 dl
paahdettua suolaamatonta maapähkinää, murskattuna
1 dl
maapähkinävoita
1 1/2 dl
kookoskerma
1 rkl
sitruunaruohoa ohuina renkaina
1/2 rkl
hienoa palmusokeria voi korvata ruokosokerilla
1/2 rkl
limen mehu
1/2 rkl
kalakastiketta
1 rkl
punaista chiliä ohuina renkaina
1 rkl
korianterin lehtiä nypittynä
1 rkl
thai-basilikan lehtiä nypittynä
1 rkl
rapeaa sipulia
1 tl
sitruunaruohoa ohuina renkaina
Kana
Maapähkinä-karamellikastike
Maapähkinä dressing:
Koristeluun

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Pyöräytä kanat sambal oelekissa, ja tikuta 60g varrastikkuja.

2

Grillaa pannulla tai uunissa kunnes kypsiä ja kauniin värisiä.

3

Glaceeraa kanavartaat n. ½ dl *maapähkinä-karamellikastikkeella.

4

Jäähdytä.

5

Karamellisoi sokeri laakeassa ja korkeassa kattilassa (ÄLÄ POLTA!)

6

Kaada varovasti joukkoon liemet. Hauduttele hiljalleen.

7

Jäähdytä ja lisää murskatut maapähkinät.

8

Aja kutterissa tahnaksi pähkinät, kookoskerma, sitruunanruoho sekä sipuli. Lisää kookoskerman määrää tarvittaessa.

9

Kun tahnamaista, mausta limen mehulla ja kalakastikkeella.

10

Lisää karamellikastiketta vielä päälle n. 2 rkl.

11

Pursota raitana päälle n. ½ dl *maapähkinä-satay dressingiä

12

Koristele.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 15.9.2020
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.