Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Karamellisoidut pähkinät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Karamellisoidut pähkinät on nopea valmistaa ja maistuvat herkullisilta. Tällä reseptillä pähkinöiden pinnasta saa kauniin kiiltävän, jolloin ne myös pysyvät erillään tarttumatta toisiinsa. Karamellisoidut pähkinät sopivat vaikka kakkujen ja muffinien koristeluun tai joulun ruokalahjaksi.

Ainekset

1 l
vettä
2 rkl
suolaa
150 g
pekaanipähkinöitä
150 g
saksanpähkinöitä
200 g
tomusokeria
2 tl
kanelia jauhettuna
6 dl
öljyä uppopaistoon

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Kiehauta noin 1 l vettä ja mausta se suolalla. Keitä pähkinöitä noin 3 minuuttia.

1 l
vettä
2 rkl
suolaa
150 g
pekaanipähkinöitä
150 g
saksanpähkinöitä
2

Nosta pähkinät vedestä ja anna höyrystyä hetki kuivaksi.

3

Yhdistä tomusokeri ja kaneli. Kaada pähkinät tomusokerin joukkoon ja sekoita niin, että pähkinät ovat täysin peittyneet.

200 g
tomusokeria
2 tl
kanelia jauhettuna
4

Friteeraa pähkinät n. 170°C öljyssä noin 5 minuuttia ja nosta ritilän päälle jäähtymään toisistaan erilleen.

6 dl
öljyä uppopaistoon

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1714

7173

186,5 g

12,3 g

3,8 g

2,8 g

6,3 g

9,5 g

5,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g tomusokeria,

2 tl kanelia jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli