Karamellisoidut pähkinät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Karamellisoidut pähkinät

Karamellisoidut pähkinät

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Karamellisoidut pähkinät on nopea valmistaa ja maistuvat herkullisilta. Tällä reseptillä pähkinöiden pinnasta saa kauniin kiiltävän, jolloin ne myös pysyvät erillään tarttumatta toisiinsa. Karamellisoidut pähkinät sopivat vaikka kakkujen ja muffinien koristeluun tai joulun ruokalahjaksi.

Ainekset

1 l
vettä
2 rkl
suolaa
150 g
pekaanipähkinöitä
150 g
saksanpähkinöitä
200 g
tomusokeria
2 tl
kanelia jauhettuna
6 dl
öljyä uppopaistoon

Valmistus

1

Kiehauta noin 1 l vettä ja mausta se suolalla. Keitä pähkinöitä noin 3 minuuttia.

1 l
vettä
2 rkl
suolaa
150 g
pekaanipähkinöitä
150 g
saksanpähkinöitä
2

Nosta pähkinät vedestä ja anna höyrystyä hetki kuivaksi.

3

Yhdistä tomusokeri ja kaneli. Kaada pähkinät tomusokerin joukkoon ja sekoita niin, että pähkinät ovat täysin peittyneet.

200 g
tomusokeria
2 tl
kanelia jauhettuna
4

Friteeraa pähkinät n. 170°C öljyssä noin 5 minuuttia ja nosta ritilän päälle jäähtymään toisistaan erilleen.

6 dl
öljyä uppopaistoon

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 23.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

7173

1714

186,5 g

12,3 g

3,8 g

2,8 g

6,3 g

9,5 g

5,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g tomusokeria,

2 tl kanelia jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli