Karamellisoidut pähkinät - Yhteishyvä

Karamellisoidut pähkinät

Karamellisoidut pähkinät
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Karamellisoidut pähkinät on nopea valmistaa ja maistuvat herkullisilta. Tällä reseptillä pähkinöiden pinnasta saa kauniin kiiltävän, jolloin ne myös pysyvät erillään tarttumatta toisiinsa. Karamellisoidut pähkinät sopivat vaikka kakkujen ja muffinien koristeluun tai joulun ruokalahjaksi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
vettä
2 rkl
suolaa
150 g
pekaanipähkinöitä
150 g
saksanpähkinöitä
200 g
tomusokeria
2 tl
kanelia jauhettuna
6 dl
öljyä uppopaistoon

Näin teet

1

Kiehauta noin 1 l vettä ja mausta se suolalla. Keitä pähkinöitä noin 3 minuuttia.

1 l
vettä
2 rkl
suolaa
150 g
pekaanipähkinöitä
150 g
saksanpähkinöitä
2

Nosta pähkinät vedestä ja anna höyrystyä hetki kuivaksi.

3

Yhdistä tomusokeri ja kaneli. Kaada pähkinät tomusokerin joukkoon ja sekoita niin, että pähkinät ovat täysin peittyneet.

200 g
tomusokeria
2 tl
kanelia jauhettuna
4

Friteeraa pähkinät n. 170°C öljyssä noin 5 minuuttia ja nosta ritilän päälle jäähtymään toisistaan erilleen.

6 dl
öljyä uppopaistoon
Kuvat
TOK
Julkaistu: 14.11.2018
Muokattu: 14.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g15 g
Proteiinia10 g38 g
Rasvaa187 g746 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj7173 28693
Energiaa kcal1714 6855

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 200 g tomusokeria

  • 2 tl kanelia jauhettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja4 g15 g
Proteiinia10 g38 g
Rasvaa187 g746 g
Kuituja6 g25 g
Energiaa kj7173 28693
Energiaa kcal1714 6855

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 200 g tomusokeria

  • 2 tl kanelia jauhettuna

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.