Keksituulihatut kirsikkatäytteellä
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suloiset keksituulihatut saavat rapean pintansa keksitaikinasta. Tuulihatut viimeistellään herkullisella kirsikkatäytteellä. Täydellinen yhdistelmä rapeutta ja suussa sulavaa pehmeyttä!
| Keksitaikina | |
|---|---|
| 50 g | voita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| Tuulihatut | |
| 50 g | voita |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 170 g | (2 prk) kirsikkahilloa |
| Lisäksi | |
| pursotinpussi | |
| tylla | |
| (½ rkl tomusokeria) | |
- 1.
Tee keksitaikina. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja sokeri tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 5 millimetrin paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin.
- 2.
Tee tuulihatut. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita jauhot ja sokeri voi-vesiseokseen. Kypsennä massaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan hieman jäähtyä. Vatkaa munat yksitellen taikinan joukkoon voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen.
- 3.
Pursota tuulihatut (20 kpl) leivinpaperille pellille. Leikkaa keksitaikinasta esimerkiksi muotin tai tyllan avulla tuulihattujen kokoisia pyöreitä keksejä. Aseta keksit tuulihattujen päälle. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.
- 4.
Tee täyte. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarpone ja hillo. Lusikoi täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Tee tyllalla tuulihattujen pohjaan reikä ja pursota täytettä sisään.
- 5.
Viimeistele tuulihatut halutessasi tomusokerilla.
Keksituulihatut kirsikkatäytteellä
arvosana5/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Suloiset keksituulihatut saavat rapean pintansa keksitaikinasta. Tuulihatut viimeistellään herkullisella kirsikkatäytteellä. Täydellinen yhdistelmä rapeutta ja suussa sulavaa pehmeyttä!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Keksitaikina | |
| 50 g | voita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
Tuulihatut | |
| 50 g | voita |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 250 g | (1 rs) mascarponejuustoa |
| 170 g | (2 prk) kirsikkahilloa |
Lisäksi | |
| pursotinpussi | |
| tylla | |
| (½ rkl tomusokeria) | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Tee keksitaikina. Nypi huoneenlämpöinen voi, jauhot ja sokeri tasaiseksi taikinaksi. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä noin 5 millimetrin paksuiseksi levyksi. Siirrä levy jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl sokeria - 2
Tee tuulihatut. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita jauhot ja sokeri voi-vesiseokseen. Kypsennä massaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan hieman jäähtyä. Vatkaa munat yksitellen taikinan joukkoon voimakkaasti sähkövatkaimella sekoittaen.
Määrä Ainesosa 50 g voita 1 dl vettä 1 dl vehnäjauhoja 1 tl sokeria 2 kpl kananmunaa - 3
Pursota tuulihatut (20 kpl) leivinpaperille pellille. Leikkaa keksitaikinasta esimerkiksi muotin tai tyllan avulla tuulihattujen kokoisia pyöreitä keksejä. Aseta keksit tuulihattujen päälle. Paista tuulihattuja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana.
Määrä Ainesosa pursotinpussi tylla - 4
Tee täyte. Vaahdota kerma. Vatkaa joukkoon mascarpone ja hillo. Lusikoi täyte tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Tee tyllalla tuulihattujen pohjaan reikä ja pursota täytettä sisään.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 250 g (1 rs) mascarponejuustoa 170 g (2 prk) kirsikkahilloa - 5
Viimeistele tuulihatut halutessasi tomusokerilla.
Määrä Ainesosa (½ rkl tomusokeria)
Ravintosisältö
172
Energiaa kcal
718
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,6 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
172
Energiaa kcal
718
Energiaa kj
13,3 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,6 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pursotinpussi, tylla, (½ rkl tomusokeria).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























