Kermainen kalakeitto
Kermainen kalakeitto
Yhteistyössä

Kermainen kalakeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplvartta kevätsipulia
2 rklvoita
8 kplkiinteää perunaa (mielellään siikli)
2 kplporkkanaa
1 lkalalientä (lisää vettä kalaliemeen jos tarpeen)
1 kpllaakerinlehti
4 kplmustapippuria
600 gkirjolohi- tai lohifileetä n. 2 x 2 cm paloina
2 dlkuohukermaa
1/2 kplnippua tilliä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Silpua kevätsipulit. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori porkkanat ja kuutioi selvästi pienemmiksi paloiksi kuin perunat (n. ¼).

  2. 2

    Kuullota sipulit voissa. Lisää perunat ja porkkana.

  3. 3

    Kaada kalaliemi, suola, laakerinlehti ja mustapippurit joukkoon. Keitä matalalla lämmöllä kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmenneet.

  4. 4

    Lisää kerma ja kiehauta. Lisää Lohikuutiot ja poista kattila liedeltä. Anna hautua n. 7 minuuttia.

  5. 5

    Lisää tilli, tarkista maku suolalla ja pippurilla.

  6. 6

    Tarjoile ruisleivän ja voin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä