Kesäkurpitsa-fetamuffinit

Arvostele resepti
24 Kappaletta

Kesäkurpitsa antaa mehevyyttä muffineille. Voit paistaa muffinit myös normaalikokoisissa muffinivuoissa.

Ainekset

MääräAinesosa

Rukiinen rahkavoitaikina

125 gvoita tai margariinia
1 dlruisjauhoja
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 kpl(125 g) maitorahkaa

Täyte

200 gkesäkurpitsaa
1/2 kpl(125 g) maitorahkaa
1 kplkananmuna
1 dljuustoraastetta
2 kplvalkosipulinkynttä
2 - 3 rklhienonnettua minttua
1 dlsalaattijuustokuutioita

Valmistus

  1. 1

    Nypi rasva ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää joukkoon puolet maitorahkapurkista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä loppu rahka, muna ja juustoraaste. Mausta seos raastetulla valkosipulinkynnellä ja hienonnetulla mintulla. Kauli taikina. Ota levystä lasilla painamalla kiekkoja (halk. 5 cm). Painele kiekot minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Nostele syvennyksiin muutama juustokuutio ja nokare kesäkurpitsaraastetta. Lusikoi päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, 1 dl Juustoraastetta, Valkosipulinkynttä, 2 - 3 rkl Hienonnettua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä