Kesäkurpitsa-fetamuffinit

Nappaa talteen!
Kesäkurpitsa antaa mehevyyttä muffineille. Voit paistaa muffinit myös normaalikokoisissa muffinivuoissa.
| Rukiinen rahkavoitaikina | |
|---|---|
| 125 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 kpl | (125 g) maitorahkaa |
| Täyte | |
| 200 g | kesäkurpitsaa |
| 1/2 kpl | (125 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 dl | salaattijuustokuutioita |
- 1.
Nypi rasva ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää joukkoon puolet maitorahkapurkista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä loppu rahka, muna ja juustoraaste. Mausta seos raastetulla valkosipulinkynnellä ja hienonnetulla mintulla. Kauli taikina. Ota levystä lasilla painamalla kiekkoja (halk. 5 cm). Painele kiekot minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Nostele syvennyksiin muutama juustokuutio ja nokare kesäkurpitsaraastetta. Lusikoi päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
Kesäkurpitsa-fetamuffinit
Kesäkurpitsa antaa mehevyyttä muffineille. Voit paistaa muffinit myös normaalikokoisissa muffinivuoissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Rukiinen rahkavoitaikina | |
| 125 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 kpl | (125 g) maitorahkaa |
Täyte | |
| 200 g | kesäkurpitsaa |
| 1/2 kpl | (125 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | juustoraastetta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 - 3 rkl | hienonnettua minttua |
| 1 dl | salaattijuustokuutioita |
Valmistus
- 1
Nypi rasva ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää joukkoon puolet maitorahkapurkista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä loppu rahka, muna ja juustoraaste. Mausta seos raastetulla valkosipulinkynnellä ja hienonnetulla mintulla. Kauli taikina. Ota levystä lasilla painamalla kiekkoja (halk. 5 cm). Painele kiekot minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Nostele syvennyksiin muutama juustokuutio ja nokare kesäkurpitsaraastetta. Lusikoi päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.
Ravintosisältö
70
Energiaa kcal
295
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
70
Energiaa kcal
295
Energiaa kj
5,0 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,9 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, 1 dl Juustoraastetta, Valkosipulinkynttä, 2 - 3 rkl Hienonnettua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























