Kesäkurpitsa-fetamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kesäkurpitsa-fetamuffinit

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Kesäkurpitsa antaa mehevyyttä muffineille. Voit paistaa muffinit myös normaalikokoisissa muffinivuoissa.

Ainekset

rukiinen rahkavoitaikina

125 g
Voita tai margariinia
1 dl
Ruisjauhoja
1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 kpl
(125 g) maitorahkaa

täyte

200 g
Kesäkurpitsaa
1/2 kpl
(125 g) maitorahkaa
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Juustoraastetta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 - 3 rkl
Hienonnettua minttua
1 dl
Salaattijuustokuutioita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi rasva ja kuivat ainekset sekaisin. Lisää joukkoon puolet maitorahkapurkista ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Yhdistä loppu rahka, muna ja juustoraaste. Mausta seos raastetulla valkosipulinkynnellä ja hienonnetulla mintulla. Kauli taikina. Ota levystä lasilla painamalla kiekkoja (halk. 5 cm). Painele kiekot minimuffinipellin pohjalle ja reunoille. Nostele syvennyksiin muutama juustokuutio ja nokare kesäkurpitsaraastetta. Lusikoi päälle rahkaseos. Paista 225-asteisen uunin alatasolla 12–15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irrota vuoasta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.7.2016
Muokattu: 5.12.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

295

70

5,0 g

3,1 g

3,9 g

0,6 g

0,5 g

2,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta,

1 dl Juustoraastetta,

Valkosipulinkynttä,

2 - 3 rkl Hienonnettua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli