Mehevä toscakakku

arvosana4/5

(12)arviota
10 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Rapeapintainen toscakakku on helppo klassikkoleivonnainen. Kakku pysyy mehevänä monta päivää, kun säilytät sen jääkaapissa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai margariinia
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
1/2 dlmaitoa

Kuorrutus

75 gvoita tai margariinia
100 g(2 pss) mantelilastuja
1 dlsokeria
1/2 dlmaitoa
1 rklvehnäjauhoja

Lisäksi

voita tai margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    voita tai margariinia
    korppujauhoja
    100 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne, rasva ja maito muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1/2 dlmaitoa
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    2 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    75 gvoita tai margariinia
    1 dlsokeria
    100 g(2 pss) mantelilastuja
    1/2 dlmaitoa
    1 rklvehnäjauhoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita tai margariinia, Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä