Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä toscakakku

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Rapeapintainen toscakakku on helppo klassikkoleivonnainen. Kakku pysyy mehevänä monta päivää, kun säilytät sen jääkaapissa.

Ainekset

Pohja

100 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Maitoa

Kuorrutus

75 g
Voita tai margariinia
100 g
(1 pussi) Mantelilastuja
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Lisäksi

Voita tai margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa liedellä. Anna jäähtyä.

Voita tai margariinia
Korppujauhoja
100 g
Voita tai margariinia
2

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sula rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Vehnäjauhoja
3

Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200-asteiseksi. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.

75 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
100 g
(1 pussi) Mantelilastuja
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 28.2.2006
|
Muokattu: 29.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

348

1454

20,9 g

10,2 g

33,1 g

22,7 g

1,8 g

6,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Voita tai margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli