Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa liedellä. Anna jäähtyä.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sula rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200-asteiseksi. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1454
20,9 g
10,2 g
33,1 g
22,7 g
1,8 g
6,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Voita tai margariinia,
Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli