Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä toscakakku

timer-icon60 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Rapeapintainen toscakakku on helppo klassikkoleivonnainen. Kakku pysyy mehevänä monta päivää, kun säilytät sen jääkaapissa.

Ainekset

Pohja

100 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Maitoa

Kuorrutus

75 g
Voita tai margariinia
100 g
(1 pussi) Mantelilastuja
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja

Lisäksi

Voita tai margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa liedellä. Anna jäähtyä.

Voita tai margariinia
Korppujauhoja
100 g
Voita tai margariinia
2

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sula rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
2 dl
Vehnäjauhoja
3

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

4

Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200-asteiseksi. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.

75 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
100 g
(1 pussi) Mantelilastuja
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 28.2.2006
|
Muokattu: 12.10.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.