Mehevä toscakakku
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rapeapintainen toscakakku on helppo klassikkoleivonnainen. Kakku pysyy mehevänä monta päivää, kun säilytät sen jääkaapissa.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
| Kuorrutus | |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 100 g | (2 pss) mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| Lisäksi | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- 2.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne, rasva ja maito muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- 3.
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.
Mehevä toscakakku
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Rapeapintainen toscakakku on helppo klassikkoleivonnainen. Kakku pysyy mehevänä monta päivää, kun säilytät sen jääkaapissa.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | maitoa |
Kuorrutus | |
| 75 g | voita tai margariinia |
| 100 g | (2 pss) mantelilastuja |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
Lisäksi | |
| voita tai margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa voita tai margariinia korppujauhoja 100 g voita tai margariinia - 2
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne, rasva ja maito muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1/2 dl maitoa 1 1/2 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja - 3
Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 75 g voita tai margariinia 1 dl sokeria 100 g (2 pss) mantelilastuja 1/2 dl maitoa 1 rkl vehnäjauhoja
Ravintosisältö
348
Energiaa kcal
1454
Energiaa kj
20,9 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,1 g
Hiilihydraatteja
22,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
348
Energiaa kcal
1454
Energiaa kj
20,9 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,1 g
Hiilihydraatteja
22,7 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Voita tai margariinia, Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























