Mehevä toscakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mehevä toscakakku

Mehevä toscakakku
Annokset
10
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Rapeapintainen toscakakku on helppo klassikkoleivonnainen. Kakku pysyy mehevänä monta päivää, kun säilytät sen jääkaapissa.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Voita tai margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Maitoa

KUORRUTUS

75 g
Voita tai margariinia
100 g
(1 pussi) Mantelilastuja
1 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja

LISÄKSI

Voita tai margariinia
Korppujauhoja

Näin teet

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa liedellä. Anna jäähtyä.

Voita tai margariinia
Korppujauhoja
2

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos, sula rasva ja maito. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan.

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Maitoa
100 g
Voita tai margariinia
3

Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

4

Mittaa kuorrutusaineet kattilaan kakun paistuessa. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Nosta uunin lämpö 200-asteiseksi. Paista kakkua uunin ylätasolla vielä noin 10 minuuttia.

75 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
100 g
(1 pussi) Mantelilastuja
1/2 dl
Maitoa
1 rkl
Vehnäjauhoja
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 15.5.2019