Butter chicken
Ainekset
Pinnalle
Valmistus
Kuutioi broileri ja ruskista voissa (1 rkl) paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa (2 rkl). Lisää tomaattipyree, garam masala, kurkuma ja inkivääri. Paista käännellen noin minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Kuumenna. Lisää broilerit ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Rouhi pähkinät ja paahda pannulla. Hienonna korianteri.
Sekoita kerma kastikkeeseen. Mausta halutessasi chilillä. Ripottele pähkinät ja korianteri pinnalle. Tarjoa riisin kanssa.
Vinkki: Korvaa broileri tofulla tai Mifu-suikaleilla.
Vinkki: Saat butter chickenistä fodmap-ruokavalioon sopivan korvaamalla sipulin ja valkosipulin 1 ruokalusikallisella valkosipuliöljyä. Käytä tällöin sokeria 1 teelusikallisen sijaan 1 ruokalusikallinen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
453
1896
31,0 g
10,8 g
15,0 g
10,8 g
3,3 g
25,8 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl garam masalaa,
1 tl kurkumaa,
(¼ tl chilijauhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli