Butter chicken
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Butter chicken eli intialainen voikana on maultaan runsas mutta lempeä. Siksi se on myös lapsille maistuva ruoka, varsinkin jos chilin jättää pois.
| 530 g | (1 rs) broilerin fileepihvejä (maustamaton) |
| 3 rkl | voita |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | garam masalaa |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 - 1 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 dl | (1 tlk) ruokakermaa 15 % |
| (¼ tl chilijauhetta) | |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Kuutioi broileri ja ruskista voissa (1 rkl) paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa (2 rkl). Lisää tomaattipyree, garam masala, kurkuma ja inkivääri. Paista käännellen noin minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Kuumenna. Lisää broilerit ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- 3.
Rouhi pähkinät ja paahda pannulla. Hienonna korianteri.
- 4.
Sekoita kerma kastikkeeseen. Mausta halutessasi chilillä. Ripottele pähkinät ja korianteri pinnalle. Tarjoa riisin kanssa.
Butter chicken eli intialainen voikana on maultaan runsas mutta lempeä. Siksi se on myös lapsille maistuva ruoka, varsinkin jos chilin jättää pois.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 530 g | (1 rs) broilerin fileepihvejä (maustamaton) |
| 3 rkl | voita |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 2 tl | garam masalaa |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1/2 - 1 rkl | inkivääriä hienonnettuna |
| 500 g | (1 tlk) paseerattua tomaattia |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 dl | (1 tlk) ruokakermaa 15 % |
| (¼ tl chilijauhetta) | |
Pinnalle | |
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Kuutioi broileri ja ruskista voissa (1 rkl) paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
Määrä Ainesosa 530 g (1 rs) broilerin fileepihvejä (maustamaton) 3 rkl voita - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa (2 rkl). Lisää tomaattipyree, garam masala, kurkuma ja inkivääri. Paista käännellen noin minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Kuumenna. Lisää broilerit ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl tomaattipyreetä 2 tl garam masalaa 1 tl kurkumaa 1/2 - 1 rkl inkivääriä hienonnettuna 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia 3/4 tl suolaa 1 tl sokeria - 3
Rouhi pähkinät ja paahda pannulla. Hienonna korianteri.
Määrä Ainesosa 1 dl cashewpähkinöitä 1 kpl ruukku korianteria - 4
Sekoita kerma kastikkeeseen. Mausta halutessasi chilillä. Ripottele pähkinät ja korianteri pinnalle. Tarjoa riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 tlk) ruokakermaa 15 % (¼ tl chilijauhetta)
Vinkki: Korvaa broileri tofulla tai Mifu-suikaleilla.
Vinkki: Saat butter chickenistä fodmap-ruokavalioon sopivan korvaamalla sipulin ja valkosipulin 1 ruokalusikallisella valkosipuliöljyä. Käytä tällöin sokeria 1 teelusikallisen sijaan 1 ruokalusikallinen.
Ravintosisältö
455
Energiaa kcal
1908
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
455
Energiaa kcal
1908
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl garam masalaa, 1 tl kurkumaa, (¼ tl chilijauhetta).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























