Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevättä enteilevä lohipasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vihreät kasvikset, sitruuna ja jogurtti tekevät tästä vartissa valmistuvasta lohipastasta ihanan raikkaan.

Ainekset

400 g
Täysjyväkierrepastaa
150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Parsakaali
1 kpl
Sitruuna
2 rkl
Rypsi- tai oliiviöljyä
2 dl
Turkkilaista jogurttia
200 g
Pakasteherneitä
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.

400 g
Täysjyväkierrepastaa
2

Valmista kastike pastan kypsyessä. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele parsakaali.

150 g
Kylmäsavulohta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Parsakaali
3

Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä ja purista mehu.

1 kpl
Sitruuna
4

Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista parsakaalia ja sipulia 5 minuuttia. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä jogurtti. Kuumenna.

2 rkl
Rypsi- tai oliiviöljyä
2 dl
Turkkilaista jogurttia
5

Lisää lohipalat ja herneet. Anna kuumentua vielä 1–2 minuuttia. Mausta suolalla.

200 g
Pakasteherneitä
1 tl
Suolaa
6

Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kastike.

Miltä maistui?
Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 17.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

591

2473

20,0 g

5,3 g

75,0 g

7,0 g

6,8 g

23,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli