Kevättä enteilevä lohipasta

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Vihreät kasvikset, sitruuna ja jogurtti tekevät tästä vartissa valmistuvasta lohipastasta ihanan raikkaan.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gtäysjyväkierrepastaa
150 gkylmäsavulohta
1 kplsipuli
1 kplparsakaali
1 kplsitruuna
2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
2 dlturkkilaista jogurttia
200 gpakasteherneitä
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta.

    MääräAinesosa
    400 gtäysjyväkierrepastaa
  2. 2

    Valmista kastike pastan kypsyessä. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele parsakaali.

    MääräAinesosa
    150 gkylmäsavulohta
    1 kplsipuli
    1 kplparsakaali
  3. 3

    Pese ja kuivaa sitruuna huolellisesti. Raasta sen keltainen kuori ohuelti hienolla terällä ja purista mehu.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
  4. 4

    Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista parsakaalia ja sipulia 5 minuuttia. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä jogurtti. Kuumenna.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsi- tai oliiviöljyä
    2 dlturkkilaista jogurttia
  5. 5

    Lisää lohipalat ja herneet. Anna kuumentua vielä 1–2 minuuttia. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    200 gpakasteherneitä
    1 tlsuolaa
  6. 6

    Yhdistä kypsä, valutettu pasta ja kastike.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Päivi Ristell
24.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä